SCIENCE AND

TECHNOLOGY

Nyheder

22.11.2017 |

Fem modtagere af Sapere Aude-bevillinger på Science and Technology

Fem ud af de syv bevillingsmodtagere, der er på Aarhus Universitet, kan findes på Science and Technology. Bevillingerne fra Det Frie Forskningsråd er tildelt til excellente ansøgere, med originale forskningsidéer og ambitionerne som forskningsledere i orden.

21.11.2017 |

Øget samarbejde mellem ESS, universiteterne og regeringen

Aarhus Universitet har sammen med landets øvrige universiteter, Styrelsen for Forskning og Uddannelse og European Spallation Source (ESS) aftalt at styrke samarbejdet og videndelingen mellem ESS og forskningsmiljøerne i Danmark.

20.11.2017 |

Kunstig intelligens bag superdesign til bygninger

Computerens regnekraft er nu så stor, at den kan designe bygningskonstruktioner med en grad af perfektion, hvor både arkitekter og ingeniører må give op. Studerende står bag den superalgoritme, der styrer det hele og kan vende op og ned på arbejdsgangene i byggeriet, når den slippes løs i starten af det nye år.

15.11.2017 |

Ny viden skal få virksomheder med i den fjerde industrielle revolution

Aarhus Universitet vil med et nyt program sikre, at viden om digitalisering og materialeteknologi kommer danske virksomheder til gavn. Det skal ruste dem til at udvikle smartere produkter og produktionsmetoder og komme med på Industri 4.0 bølgen.

Laserscanning (LiDAR) af savanneområde i Argentina.

09.11.2017 |

Big data - når virkeligheden fungerer som eksperiment

Det nye nyt forskningscenter BIOCHANGE på Aarhus Universitet har sat sig for at indsamle og analysere store mængder data fra og om naturen for løbende og detaljeret at undersøge, hvordan de globale miljøændringer påvirker Jordens plante- og dyreliv. Forskerne benytter sig i høj grad af nye sensorteknologier, f.eks. højopløselige data fra…

Arrangementer

lør 25 nov
16:00-18:00 | NSI, Navitas – Café (1st floor)
The Hult Prize at Aarhus University: guest speaker Erin Schrode
Meet Erin Schrode, a sustainability activist from California, USA, who is a guest speaker for the Hult Prize at Aarhus University.
fre 01 dec
14:00-16:00 | Søauditorierne, Aarhus Universitet
Åbning af Center for Elektromikrobiologi
Aarhus Universitet åbner det nye grundforskningcenter Center for Elektromikrobiologi.
lør 02 dec
15:00-19:00 |
Final event – the Hult Prize at Aarhus University
The Hult Prize is the biggest student competition in the world – a millennial movement that began in 2009. Hosted by the United Nations and supported by the Clinton Foundation, the Hult Prize catalyses more than 50,000 students to create social enterprises every year. For the first time, Aarhus University has a campus directory.