SCIENCE AND

TECHNOLOGY

Nyheder

18.05.2018 |

Et Arktis i forvandling kræver planlægning

Øget skibstrafik, mindre fangst, flere turister, vildere vejr med flere ulykker til følge og invasion af nye arter. Det er nogle af de problemer, Grønland står over for i fremtiden. En ny rapport giver nu gode råd til at håndtere forandringerne.

Udviklingen i havmiljøet i Østersøen og erfaringerne fra forskning og samarbejde i regionen med at afværge de uønskede miljøændringer, kan bruges andre steder i verden. (Foto: Colourbox)

18.05.2018 |

Østersøen som model for fremtidige ændringer i det marine miljø

Store ændringer i havmiljøet i Østersøen og tilgængeligheden af et godt videnskabeligt grundlag og dataserier i landene omkring er nogle af de elementer, som får et internationalt forskerhold til at udpege området som en model for, hvilke ændringer vi har i vente i andre lignende havområder i verden.

Figur: Toomas Silla.

16.05.2018 |

Opdagelse af ny nukleær RNA retention-aktivitet

Genekspression involverer transport af mRNA fra dets syntesested til cytoplasmaet, hvor proteinoversættelse finder sted. Mange ikke-kodende RNA-arter følger imidlertid ikke den gængse vej, og nye resultater viser nu, hvordan celler forhindrer den uønskede eksport af RNA for i stedet at sikre deres nukleære nedbrydning.

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. (Foto: Anders Trærup, AU Kommunikation)

15.05.2018 |

Centralisering af erhvervsfremme vil svække forbindelse til videnmiljøer

Kronik i Ingeniøren af dekan Niels Chr. Nielsen og TEKNAT Dekankollegiet.

(Foto: Nicolaj Krog Larsen)

14.05.2018 |

Det er gået op og ned for den grønlandske indlandsis gennem 45.000 år

Danske forskere har deltaget i et studie, hvor man nu kan påvise afsmeltningen af Grønlands største isstrøm gennem 45.000 år. Den viden giver bedre indsigt i Indlandsisens bevægelser og hvilke faktorer, der kan spille ind i afsmeltningen. Ikke mindst da det ser ud til, at isstrømmen efter alt at dømme har været mindre end i dag igennem længere…

Arrangementer

tor 24 maj
08:30-13:00 | Aarhus Universitet
Matchpoints Seminar 2018: Velfærdsstatens fremtid
Hvordan overlever velfærdsstaten? Det er temaet, når Aarhus Universitet og Aarhus Kommune byder velkommen til MatchPoints Seminar 24.-26. maj 2018. Forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab deltager med oplæg om velfærdsteknologi og sociale robotter.
tor 31 maj
09:00-17:00 | iNANO AUD & foyer, Gustav Wieds Vej 14, 8000 Aarhus C
Open Science Festival
Have you noticed the buzz about Open Science but are not sure what it is all about and if it is something for you? Now you have an opportunity to find out! The Open Science Collaboration throw the annual Open Science Festival at 31 May 2018 at iNANO, AU. The Festival is a celebration of science, industrial collaborations, and new ways of doing them
ons 06 jun
15:00-17:00 | AIAS - Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus
Afternoon talk: Open Science
Organized by the Junior Researcher Development Programme and AIAS