SCIENCE AND

TECHNOLOGY

Nyheder

PCB langtransporteres med luft- og havstrømme fra industrialiserede dele af vores nordlige halvkugle til Arktis. Her akkumulerer det i det fedtholdige og langsomt voksende marine fødekæder og er højest i isbjørne, spækhuggere og mennesker. Selvom PCB har været forbudt at bruge de sidste 20-30 år er niveauerne stabile blandt andet fordi klimaændringerne påvirker fødekædernes dynamik og det faktum at isbjørne er begyndt at spise mere forurenede sæler (grønlandssæler og klapmyds).

01.12.2016 |

PCB truer bestanden af isbjørne

Ny forskning fra Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet, viser at PCB (polyklorerede bifenyler) påvirker parringssucces og populationstilvækst hos isbjørne.

01.12.2016 |

Nyt energilaboratorium åbner i Aarhus

Et nyt energilaboratorium på Aarhus Universitet skal gøre os klogere på, hvordan vi kan optimere en bæredygtig elforsyning i Danmark og resten af Europa. Både forskere og studerende samt danske og udenlandske virksomheder får adgang til tekniske faciliteter i særklasse.

Alle de glade finalister er samlet. Vinderne fik 10.000 kr. og anden og tredje pladserne fik 2.500 kr. 
LactoPure holdet: Mikkel Vind Lorenz, Ida Bæk og Magnus W. Meyer.
A Meaty Solution holdet: Anders Lund og Anders Dahlin.
CompAir holdet: Roesgaard Nielsen, Kristoffer Juhler Nielsen og Ram Sarusi.

29.11.2016 |

Dean’s Challenge: Fra bæredygtige bøffer til babyreddende brystpumper

Fredag den 25. november var der finale i Dean’s Challenge 2016. Gennem det 28 dage lange forløb havde dekanens case-konkurrence tillokket studerende fra mange forskellige studieretninger på ST. I fredags stod 19 finalister så klar med deres ni innovative løsningsideer til verdens helt store problemer.

23.11.2016 |

Insekterne rykker ind i stalden

Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er målet i et nyt projekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med kolleger og erhverv vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i stor skala.

22.11.2016 |

Til kamp mod den salte ost

Saltindholdet i en klassisk Danbo-ost kan reduceres med 25 procent, uden at det påvirker smagen eller teksturen negativt. Det viser ny forskning, der kan medvirke til, at osten i fremtiden kan få Nøglehulsmærket.

Arrangementer

tir 06 dec
13:00-16:00 | Institut for Fødevarer, AU Årslev
Åbent hus i projekter om økologiske æbler og pærer
Åbent hus i projekterne: Robuste sorter af æbler og pærer til økologisk dyrkning og ProtecFruit i AU Årslev.