Aarhus Universitets segl

Undervisningsmateriale

Nedenfor finder du en samling af forskellige undervisningsmaterialer fra universitetet, der egner sig til brug i gymnasieskolens naturvidenskabelige undervisning.

Materialerne er alle tilpasset målgruppen, og har et indhold med høj forskningsrelevans.

Undervisningsmaterialer specifikt til brug i institutternes undervisningstilbud, besøgsservice og lignende finder du under beskrivelsen af det enkelte undervisningstilbud. 

Du kan finde den samlede oversigt over undervisningstilbud fra institutterne på fakultetet Science and Technology her.

Titel Beskrivelse Illustration
Aktuel Naturvidenskab

Aktuel Naturvidenskab er et tidsskrift med nyheder og baggrund fra den naturvidenskabelige verden. Aktuel Naturvidenskab udgives i et samarbejde mellem 7 forskningsinstitutioner.

Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Bananfluer til genetikforsøg

Drosophila-stammer til genetikundervisning kan købes på Institut for Bioscience.

Pris: 190 kr. inkl. moms og forsendelse.

Læs mere her

Biogas - grøn energi

35 sider.
Lærebogen er skrevet af Peter Jakob Jørgensen og giver en generel indføring i problematikken vedrørende biogas. Bogen er skrevet til brug på gymnasialt niveau i fagene biologi, fysik, kemi og tekniske fag. Materialet er udgivet som et gratis undervisningsmateriale af Aarhus Universitet.
Lærebogen kan rekvireres ved henvendelse til info@forskerforendag.dk eller downloades her.

Lærebogen fås også i en engelsk udgave.

    Biogas - grøn energi
    Den bevægede Jord (film)

    52 min.

    Lars Becker-Larsens film fortæller historien om, hvad der skete, da Kopernikus i 1543 påstod, at Jorden ikke var verdens urokkelige centrum, men derimod en planet i kredsløb om Solen. Denne kætterske ide om ’en jord i bevægelse’ førte til en bitter strid med kirken, og i de følgende århundreder skabte videnskabsmændene Tycho Brahe, Kepler, Galilei og Newton et helt nyt verdensbillede. Samtidig var det begyndelsen til den moderne naturvidenskab og dermed hele den måde, som vi i dag opfatter verden på.

    Find materialet til Den bevægede Jord her

    GeoScience - en inspirationsbog til fagene geovidenskab og naturgeografi i gymnasiet

    132 sider

    Bogen er en fællesudgivelse af Aarhus Universitet, Københavns Universitet og GEUS, der alle er parter i Geocenter Danmark.  

    Kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden, og de giver en introduktion til centrale temaer inden for geologi, naturgeografi , kulturgeografi og biologi både i Danmark og i resten af verden. GeoScience kan også bruges som oplæg til diskussion.

    Læs mere samt hent Hele bogen og de enkelte kapitler kan hentes her.

    Nanoteknologi - 12 historier om den nyeste danske nanoforskning

    Hæftet giver en introduktionen til nanoområdet og 12 eksempler på nanoforskningen lige nu og her ved Interdisciplinært Nanosciencecenter, iNANO, på Aarhus og Aalborg Universitet. Artiklerne er skrevet af de forskere der arbejder med emnerne i laboratorierne til daglig, og fortæller, hvordan nanoteknologi bliver studeret i laboratorierne i dag og i morgen.

    Hæftet kan hentes som pdf, eller bestilles hjem i klassesæt her.

    Undervisningsmateriale i nanoteknologi til gymnasiet

    Nanoscience har i samarbejde med gymnasieskolen udviklet en række undervisningsforløb indenfor nanoteknologi.