Spørg Aarhus Universitet

Tid: onsdag den 31. august 2016, kl. 17.45 (incl. spisning) eller 18.45 (excl. spisning) til 21.00
Sted: Aarhus Havn, Kajplads 10, Revaldgade, 8000 Aarhus C (kajen på den anden side af Dokk1 - se kort)

Kom med ombord på Danmarks nyeste forskningsskib, Aurora, når forskere fra Aarhus Universitet svarer på finurlige spørgsmål i Festugen.

’Spørg Aarhus Universitet’ arrangeres i samarbejde med Aarhus Festuge og TV2 Østjylland. Ombord på dækket af Aurora står seks af universitetets skarpeste forskere klar til at svare på spørgsmål fra publikum. TV2 Østjylland samler de bedste spørgsmål og svar i en TV-udsendelse (se evt. sidste års udsendelse her: www.tv2oj.dk/iq/iq-special-sporg-en-forsker?autoplay=1#player).  

Hit med dine spørgsmål
Så, går du og grubler over et finurligt spørgsmål? Eller har I en godmodig twist på hjemmefronten om, hvem der nu har ret om dette eller hint? Ja, så har du nu mulighed for at søge afklaring hos forskere ved Aarhus Universitet.

Du kan spørge om alt fra filosofi over arkæologi til naturvidenskab - der er faktisk ingen grænser.

Send dine spørgsmål allerede nu på dette link - jo før jo bedre.

Din videbegærlighed bliver måske et af aftenens mange spændende og underholdende omdrejningspunkter. Vi skal have dit spørgsmål senest den 25. august.  

Alle er velkommen ombord på skibet med forskerne – kom og hør svarene på de spørgsmål, der er stillet i forvejen og stil selv forskerene yderligere spørgsmål direkte på selve aftenen.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Der er nu fuldt optaget. Du kan skrive dig på denne venteliste: webforms.au.dk?form=1539
Så kontakter vi dig i så fald der skulle blive ledige pladser.

Du kan stille spørgsmål til følgende seks forskere i deres forskningsemner:

Professor Tobias Wang ved alt om zoofysiologi, dyreforsøg og evolution. Han kan bl.a. fortælle, hvad alle bør vide om evolution. Og hvordan man finder en mening med livet, hvis det hele bare handler om "survival of the fittest".
Professor Søren Rud Keiding er knivskap, når det gælder spørgsmål indenfor fysik, kemi, lys, vand (klodens mest studerede molekyle) og mange andre molekyler. Søren er endvidere aftenens kapelmester, der leverer dejlig jazzmusik i pauserne og under menuen.
Professor Karl Anker Jørgensen kan fortælle dig hvorfor kemi er vigtigt bl.a. gennem en række muntre indslag. Han er endvidere ekspert i molekylær gastronomi – hvordan naturlige molekyler fremhæver smagen i mad.
Museumsinspektør Jeanette Varberg, Moesgård Museum er velbevandret indenfor arkæologi, kulturhistorie og folkevandringer gennem 100.000 år og svarer blandt meget andet gerne på spørgsmål om hvordan arkæologi fortæller os om livet i dag.
Professor Thomas Skjødeberg Toftegaard, hvis speciale er fremtidens avancerede teknologier og opfindelser. Spørg ham om nye teknologier indenfor vækst, produktion, sundhed og landbrug eller om intelligente computere og big data.
Professor Christian Bjørnskov er ekspert i økonomi, lykke, velfærd og globalisering. Spørg bl.a. om hvad der er hemmeligheden bag Danmarks tillidsfulde mentalitet? Hvordan det ’går’ i verdens fattige lande og hvorfor kommer nogle lande ud af fattigdom?

Begynd aftenen med en lækker menu og stemningsfyldt musik
Som en festlig optakt til mødet med forskerne, kan du fra kl. 17.45 – 18.45 på agterdækket nyde en lækker tang-tappas (tang’pas), der består af:

  • Torskebidder vendt i tang-panermix
  • Rimmet Laks med trøffeltang mayo og søl
  • Risotto frutti de mare - med tangsalat
  • Det hele serveres med veganer tangpesto og tangbrød

Menuen koster 125 kr. og serveres af firmaet 'nordisk tang'. Du skal forudbestille og betale menuen senest den 25. august. Husk kvittering på køb af mad.

Under menuen er der god livejazz på dækket.

Gennem hele aftenen kan du købe spændende øl og sodavand fra Ebeltoft Gårdbryggeri der giver dig en historie med i valget af drikkevarer.

Fra kl. 19 svarer forskerne på spørgsmål. Journalist Kim Fogh styrer slagets gang og sikrer at svarene bliver uddybet, så spørgerne er tilfredse. Der bliver en kort pause midtvejs og aftenen slutter kl 21.

Arrangementet er et udendørsarrangement på agterdækket, som er overdækket, men klæd dig gerne i en lun jakke. Du skal være på båden senest kl 18.45, ellers giver vi din plads til en anden deltager.

'Spørg Aarhus Universitet' arrangeres af: