Studerende for en dag

BLIV STUDERENDE FOR EN DAG

Oplev en helt almindelig dag som studerende ved Aarhus Universitet

Overvejer du at læse på universitetet - måske en naturvidenskabelig uddannelse eller en ingeniøruddannelse? Er du i tvivl? Eller vil du gerne vide mere om uddannelsen før du beslutter dig? Så har du mulighed for at komme og prøve at være studerende for en dag.

Som ’studerende for en dag’ oplever du hvordan det er at være studerende på netop den uddannelse du interesserer dig for. Du kommer til at følge en studerende på en helt almindelig studiedag og vil derfor deltage i fx forelæsninger, øvelsestimer og arbejde i studiegrupper. I løbet af dagen vil den studerende fortælle om hvordan han/hun oplever sin uddannelse og du også få god tid til at stille spørgsmål til både hverdagen som studerende samt hvordan det er at starte på en universitetsuddannelse.

Den studerende læser på første eller andet år, så han/hun har for kort tid siden selv stået med de samme overvejelser som du står med nu.

Hvem kan blive 'Studerende for en dag'?

Tilbuddet er for dig der går på et af de sidste år på en gymnasial uddannelse eller måske allerede har afsluttet en. Du kan også blive studerende for en dag, hvis du er uddannet håndværker og overvejer at læse videre. Er du allerede i gang med en universitetsuddannelse og overvejer et sidefag, kan tilbuddet også være relevant. 

Hvad får jeg ud af at være 'Studerende for en dag'?

Som studerende for en dag oplever du på egen krop hvordan det er at være studerende på den uddannelse du overvejer selv at læse på. Forhåbentlig bliver du klogere på om du kan se dig selv på netop denne uddannelse.

På en universitetsuddannelse følger de studerende få fag ad gangen, så de studerende lærer meget nyt stof på kort tid. Du kommer til at følge den daglige undervisning og kan derfor formentlig ikke forstå det faglige indhold til fulde. Uanset niveauet vil det stadig give dig et indblik i undervisningens former og omfang.

I løbet af dagen får du rig mulighed for at stille spørgsmål til den studerende om hvordan han/hun oplever både de faglige, sociale og praktiske ting på uddannelsen, fx:

  • Hvilke typer undervisning er der på uddannelsen? Hvor mange timer læser du i ugen? Hvordan er eksamen? Hvor mange af bøgerne er på engelsk? Har du en studiegruppe eller læsemakker og hvordan bruger I hinanden?
  • Hvordan er studiestarten? Har du tid til også at have fritidsinteresser eller fritidsjob? Hvordan er det sociale liv? Er der en fredagsbar?
  • Hvordan fandt du et sted at bo? Hvordan er det at flytte til en ny by?