Følg raketopsendelsen af Delphini-1 live på Aarhus Universitet

Aarhus Universitets første satellit Delphini-1 opsendes fra Kennedy Space Center til den Internationale Rumstation ISS. Kom og følg opsendelsen live i Søauditorierne.

30.11.2018 | Christina Troelsen

Dato ons 05 dec
Tid 18:00 20:30
Sted Søauditorierne, Wilhelm Meyers Allé, 8000 Aarhus

Det er den foreløbige kulmination på det aarhusianske rumprogram AUSAT, når en Falcon-9 raket fra firmaet SpaceX sender fragtrumskibet Dragon i kredsløb. Opsendelsen fra rumbasen Kennedy Space Center til den Internationale Rumstation ISS sker  onsdag den 5. december klokken 19:16 dansk tid. (NB: Opsendelsen er udsat fra tirsdag 4. december!)

Opsendelsen i Florida overværes af en gruppe udsendte studerende og medarbejdere, som er med i satellit-projektet, og du kan også være med og følge opsendelsen ved et gratis arrangement i Søauditorierne.

Dørene åbnes klokken 18:00, hvor Rune Hylsberg Jacobsen fra Institut for Ingeniørvidenskab og Christoffer Karoff fra Institut for Geoscience og Institut for Fysik og Astronomi vil guide gæsterne gennem de mange trin, der sker undervejs i en raketopsendelse og fortælle om missionen.

Der vil være forbindelse til de studerende "på stedet" i Florida før og efter opsendelsen, og mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende, både i Aarhus og i Florida.

Læs mere om opsendelsen

Medarbejdere, Offentligheden / Pressen