Nyheder

Den europæiske rumorganisation ESA besøger Steno Museet med en 60 kvm udstillingsbus.

30.04.2014 |

Kometjagt på Steno Museet

Den europæiske kometjæger ROSETTA kommer til Aarhus 12. og 13. maj 2014. Kom og besøg udstillingsbussen på Steno Museet.

Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto

29.04.2014 |

Gastronomisk møde med molekyler

Molekylærgastronomiens fader, Herve This, besøger Aarhus i de sidste dage af april. Mandag 28. april holdt han blandt andet en workshop for en række af Jyllands bedste kokke.

Lars Peter Nielsen, Institut for Bioscience Aarhus Universitet, fortæller tre aftner i træk om kabelbakterier for fulde huse (Foto: Jesper Volgaard).
Introduktion af et nyt spændende foredrag i rækken Offentlige foredrag i Naturvidenskab (Foto: Jens Holbech).
Der er ofte en meget munter stemning blandt de mange tilhørere til de Offentlige foredrag i Naturvidenskab (Foto: Lise Balsby).
Bogen <i>25 søforklaringer – naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne </i> er udgivet på Aarhus Universitetsforlag.

28.04.2014 |

Succesfulde AU-foredrag nu på bogform

Søauditorierne på Aarhus Universitet har gennem snart 10 år dannet rammen om unik dansk kulturbegivenhed: Offentlige Foredrag i Naturvidenskab.

28.04.2014 |

Erhvervsdelegation besøger ingeniørudstilling i Kina

Der er gjort lidt ekstra ud af præsentationen af de ingeniørstuderendes forslag til fremtidens medieprodukter i dag, hvor den får besøg af den største danske erhvervsdelegation nogen sinde på en innovationskonference i Kina.

25.04.2014 |

Kend din fjende!

Forskere fra Aarhus Universitet har lavet det hidtil mest detaljerede ”fjendebillede” af en af de vigtigste aktører i kroppen ved udviklingen af Parkinsons sygdom. Det giver langt større forståelse for den kamp, der foregår, når sygdommen opstår. Viden, der er nødvendig, hvis vi skal forstå og behandle Parkinsons. Men som også har et eksistentielt…

Aarhus Universitets nye forskningsskib AURORA bliver officielt døbt af miljøminister Kirsten Brosbøl 25. april. (Foto: Aarhus Universitet).

25.04.2014 |

Miljøminister døber det nye forskningsskib

Hun er opkaldt efter en gudinde, har kostet 40 mio. og er klar på lidt af hvert. I dag bliver hun officielt døbt AURORA af miljøminister Kirsten Brosbøl.

Søkonger (foto: Anders Mosbech), hvalros (foto: Peter Bondo Christensen) og isbjørn (foto: Peter Bondo Christensen) er føde for indbyggerene i det arktiske område. Et nyt studium vil vise hvordan fødevalget ændrer sig med klimaændringerne.

11.04.2014 |

Storstilet tværfagligt arktisk forskningsprojekt modtager knap 19 millioner kr. i støtte

Nordvandet er et unikt arktisk havområde i Thule-regionen, der rummer store mængder af havpattedyr og havfugle. En massiv økonomisk støtte fra Carslbergfondet, VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN gør det nu muligt at igangsætte et tværfagligt projekt, der sætter fokus på området og konsekvenser af klimaforandringerne.

08.04.2014 |

Parcelhushaver kan give naturen en hjælpende hånd

Selv mindre tiltag i haven kan øge dens mangfoldighed af vilde dyr og planter og dermed samlet gavne biodiversiteten i Danmark.

Ole Raaschou-Nielsen, adjungeret professor ved Aarhus Universitet og gruppeleder ved Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter

08.04.2014 |

Adjungeret professor skal styrke samarbejdet med sundhedsforskning

Gruppeleder og ph.d. Ole Raaschou-Nielsen er udnævnt til adjungeret professor ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet i Roskilde. Udnævnelsen sker for at styrke samarbejdet mellem universitets ekspertise i at bestemme miljøeksponeringer som fx luftforurening og Ole Raaschou-Nielsens epidemiologiske kvalifikationer.

Ildkuglen som den blev observeret fra Orion Planeteriet ved Jels, hvor et kamera står permanent for at observere ildkugler. Foto: Orion Planetarium

03.04.2014 |

Ildkugle observeret fra Orion Planetarium i Jels

Søndag den 30. marts ved 1-tiden om natten blev en ildkugle observeret af meteor-kameraet på Orion Planetarium i Jels, som Aarhus Universitet er med til at drive. Ildkuglen menes at være et meteor-nedslag og jagten er nu gået ind for at finde meteoritten.

De fire vinder af biologiolympiaden 2014

01.04.2014 |

De danske vindere af Biologiolympiade 2014 fundet

Fire danske gymnasieelever har vundet det danske finalestævne og er klar til den internationale biologiolympiade på Bali