Nyheder

Som tilskuer var man både foredragsgæst og publikum til en tv-produktion. Her stilles der om fra DR's koncertsal og programvært Carsten Ortmann præsenterer de tre forskere på scenen i Aarhus professor i  emeritus i videnskabshistorie Helge Kragh (KU), professor i astrofysik Hans Kjeldsen (AU) og lektor i idéhistorie Casper Andersen (AU). (Foto: Christina Troelsen)
Til arrangementet havde Aarhus Universitet fået særligt fremstillet en fuldskala-model af TESS-satellitten, som  opsendes i 2017, og en række modeller af exoplaneter, som astronomerne forestilller sig at de kan se ud. Her er det professor Hans Kjeldsen, der fortæller om exoplaneterne. Han har tidligere holdt et offentlig foredrag med titlen 'På rumsafari blandt Mælkevejens planeter'. (Foto: Christina Troelsen)
Som led i den sidste del af programmet, som kun foregik i Aarhus og hvor der også blev lejlighed til at stille spørgsmål, viste support-astronom Mads Fredslund Andersen hvordan han via en almindelig internetforbindelse kan fjernstyre Aarhus Universitets robot-teleskop SONG, som blev indviet på Tenerife for ét år siden. (Foto: Christina Troelsen)
I pauserne var der mulighed for at forsyne sig med bl.a. kaffe, kage og frugt. (Foto: Christina Troelsen)

25.10.2015 |

En eftermiddag med P1LiveX

Efterårssolen skinnede uden for Søauditorierne søndag eftermiddag, men indenfor var fokus rettet mod noget langt uden for vores solsystem. Ca. 500 aarhusianere var med som publikum, da DR sendte live fra Aarhus Universitet i samarbejde med Offentlige Foredrag i Naturvidenskab.