Nyheder

Lektor Emeritus Jan Heinemeier (foto: Rasmus Rørbæk)
Humanbiolog Katja Heinemeier (privatfoto)

08.07.2016 |

Atombomber gav svaret: Bruskskader heler ikke sig selv

Nyt dansk studie viser, at kroppen ikke kan gendanne ødelagt brusk efter slidgigt eller sportsskader i leddene. Det kan få stor betydning for den fremtidige behandling af ledskader og slidgigt, der er en af de helt store folkesygdomme.

Philip Hofmann skal lede arbejdet mod fremtidens materialer. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Partikelacceleratoren ASTRID2 på Aahus Universitet får en nøglerolle i arbejdet. (Foto: Rasmus Rørbæk)

08.07.2016 |

Hvad skal fremtiden bygges af?

Verden over bliver der udviklet flere og flere nye materialer, der bogstaveligt talt kan bruges til at bygge fremtidens teknologi. Men der er en stor portion held med, når vi opdager lovende kandidater til at forske og udvikle på. Med en bevilling på 33,5 millioner kroner fra VILLUM FONDEN skal et nyetableret forskningscenter ændre på det med…

06.07.2016 |

Fremgang i ansøgertallet til naturvidenskab og ingeniøruddannelser

Science and Technology kan notere en fremgang i det samlede antal ansøgninger på ca. 9 pct. i forhold til 2015.

Foto: Will Petry

05.07.2016 |

Han- og hunplanter finder sammen i varmen

Den lille forskel gør en stor forskel – også når visse planter tilpasser sig et varmere klima. En nordamerikansk art af baldrian ser ud til at klare sig ved at ændre på fordelingen af han- og hunplanter, så de bedre kan formere sig. Det er ti gange hurtigere end at brede sig til køligere nabolag, sådan som de fleste planter gør.

05.07.2016 |

Fødevareforskningen får kontor i Agro Food Park

Aarhus Universitet (AU) har åbnet et kontor i Agro Food Park, hvilket skaber nye muligheder for samarbejde mellem fødevarevirksomheder og fødevareforskere.

De mange forskere mødes i Musikhuset Aarhus, men mange af dem vil helt sikkert besøge iNANO for at se Nordeuropas stærkeste magnet - det fire meter høje, syv tons tunge og et år gamle NMR spektrometer, som har et magnetfelt 500.000 gange jordens. Foto: Lars Kruse, AU

02.07.2016 |

Magnetkonference tiltrækker forskere fra hele verden

Aarhus Universitet er fire dage i juli vært for over 600 forskere, som kommer rejsende fra hele verden for at tale om alle aspekter af magnetisk resonans – f.eks. MR-scanning og NMR-spektroskopi.

01.07.2016 |

Tillykke til nye diplom- og civilingeniører

Fredag d. 1. juli blev eksamensbeviser uddelt til et nyt kuld ingeniører fra Aarhus Universitet, som efterfølgende blev fejret med taler og mousserende vin.

01.07.2016 |

Fra grundforskning til anvendelig spinoff-teknologi

Økonomer og dataloger på Aarhus Universitet, Københavns Universitet og CBS har i 6 år samarbejdet om forskningsprojektet CFEM – ”Center for Research in the Foundations of Electronic Market”. Omdrejningspunktet i projektet, som slutter i juli, har været teknologien ”Secure Multiparty Computation” – grundforskning som nu blandt andet har kastet en…

01.07.2016 |

Novo Nordisk og Aarhus Universitet indgår samarbejde om talenter i verdensklasse

Novo Nordisk og Aarhus Universitet, Science and Technology, har i dag underskrevet en samarbejdsaftale, der skal styrke forskning og udvikling af proteinteknologi.