Nyheder

30.05.2016 |

Nu kan forskere måle lugt

Der plejer at skulle en næse til for at lugte, men nu er det for første gang lykkedes forskere at udvikle en overbevisende metode til at måle stank fra svinestalde ved præcist at registrere luftens indhold af lugtstoffer.

26.05.2016 |

Marsvin er konstant på jagt

Marsvinet hører til blandt havets mest effektive rovdyr, viser et nyt studie, som netop er offentliggjort af forskere fra Institut for Bioscience og DCE.

26.05.2016 |

Ny opdagelse fra det molekylære maskinrum for depression og afhængighed

Forskere ved Aarhus Universitet har beskrevet, hvordan en gruppe af hjernens transportproteiner med vigtige roller i depression og afhængighed overvinder det trin, der begrænser deres effektivitet. Opdagelsen gør det muligt at beskrive transportproteinets fulde funktion og kan give bedre muligheder for at modvirke amfetamins og ecstasys effekt på…

25.05.2016 |

Ph.d.-pris til geolog

Anders Damgaard, der er gletsjerforsker, modtager en af Aarhus Universitets Forskningsfonds talentpriser.

25.05.2016 |

Videnskabspris til kemiprofessor med sans for spejlbilleder

Professor Karl Anker Jørgensen modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2016 for sin banebrydende forskning inden for asymmetrisk katalyse.

24.05.2016 |

Det betaler sig at skrue op for energiforbruget

Et nyt studie viser, at man både kan spare penge og reducere sin CO2-udledning, hvis man bruger mere energi.

Thomas Pohl. Privatfoto.

20.05.2016 |

30 mio. til kvanteoptik-professorat

Danmarks Grundforskningsfond bevilger 30 mio. kr. til at hente Thomas Pohl fra Max Planck Instituttet til et Niels Bohr Professorat i kvanteoptik på Institut for Fysik og Astronomi

20.05.2016 |

Ny teknologi kan filtrere mikroplast i spildevand

Aarhus Universitet deltager i de kommende år i et nyt projekt, der skal bidrage til bedre rensning af spildevand for mikroplast.

18.05.2016 |

Agotrons – en ny type små regulatoriske molekyler

Danske og amerikanske forskere har fundet en hidtil ukendt underklasse af små RNA-molekyler, der er involveret i reguleringen af genekspression.

17.05.2016 |

Hvordan spiller grønlandsk landbrug sammen med klimaforandringerne?

Aarhus Universitet er med i et nyt projekt, der skal tilpasse landbruget i Grønland til fremtidens klima.

17.05.2016 |

Ny sky bliver "legeplads" for studerende

Aarhus Universitet har fået sit eget datacenter, hvor studerende og forskere kan eksperimentere med teknologier til cloud computing. Det er to civilingeniørstuderende, der står bag både design og opførelse.

17.05.2016 |

40 mio. kroner til forskning i proteiner

Forskere fra AU deltager i et nyt nationalt projekt, der skal sikre, at proteinforskere får adgang til det nyeste, avancerede udstyr. Målet er at bevare Danmarks førende position inden for proteinforskningen og at styrke infrastrukturen og teknologiudviklingen.

Carlsbergfondet har netop uddelt ti Semper Ardens-bevillinger til en samlet sum af 117 mio kr.
Professor Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, modtager en bevilling til projektet Megapast2future. (Foto: Lars Kruse, AU).
Professor Jeffrey S. Hangst, Institut for Fysik og Astronomi, modtager en bevilling til projektet The Alpha-G project.
Professor Jørgen Kjems, iNANO, modtager en bevilling til pojektet ”DNA-shapes”. (Foto: Lars Kruse, AU).
Professor Karl-Anker Jørgensen, Institut for Kemi, modtager en bevilling til projektet Multidisciplinary catalysis. (Foto: Lars Kruse, AU).

12.05.2016 |

Fire Semper Ardens-bevillinger til ST

Carlsbergfondet har netop uddelt ti Semper Ardens-bevillinger til en samlet sum af 117 mio kr. Aarhus Universitet modtager seks af dem, og heraf går de fire til ST-forskerne Jens-Christian Svenning, Jeffrey S. Hangst, Jørgen Kjems og Karl-Anker Jørgensen.

Faglig dating: Aarhus Universitet har inviteret lovende unge forskertalenter fra det meste af verden ind til tre dages kombineret dating/workshop/karrieredag. 58 er mødt op - og de nøjes ikke med at sidde inde i skyggen. Besøget omfatter masser af sight-seeing i Aarhus. Foto: Lars Kruse, AU

11.05.2016 |

Matchmaking for kvikke hoveder

Aarhus Universitet har i disse dage besøg af 58 unge forskertalenter fra det meste af verden. Universitetet har inviteret dem til at mødes med forskellige forskergrupper i håb om, at sød musik opstår. Musikken vil i givet fald blive finansieret af EU.

09.05.2016 |

Kalciumpumpe taget på fersk gerning

Forskere ved Aarhus Universitet har beskrevet et af cellens centrale enzymer, kalciumpumpen, i et afgørende øjeblik - en såkaldt overgangstilstand - hvor en katalyseret aktivitet gør vendepunktet fra bundet substrat til produkt. Disse resultater giver et meget detaljeret billede af, hvordan en af de mest energiforbrugende processer i kroppen…

Viser resultater 1 til 15 ud af 17

1 2 Næste