Nyheder

24.03.2017 |

Aarhus Universitet skal løfte klimaløsninger i Midtjylland

Nu skydes ”Coast 2 Coast Climate Change” i gang. MCH Herning Kongrescenter danner den 30. marts rammen, når Region Midtjylland markerer den 90 mio. kroner store satsning på klimatilpasning, hvor Aarhus universitet skal bidrage med forskning og uddannelse.

Aarhus Universitet får nu eget 'rumprogram'. Den første satellit i programmet har fået navnet 'Delphini-1' - missionsemblemet ses her.
Satellitten er 10x10x10 cm. og får en 'kampvægt' på godt et kg., når den er i kredsløb om Jorden. Delphini-1 vil indsamle data, og omdrejningspunktet for den første mission er at bevise, at denne type rummissioner kan skabe den viden, forskerne ønsker. (Ill: GomSpace)

23.03.2017 |

Aarhus Universitet får sit eget rumprogram

Den første Aarhus-satellit skal give både studerende og videnskabsfolk på Aarhus Universitet mulighed for en ny tilgang til forskning via satellitter i et nyt samarbejde med danske GomSpace A/S. Programmets kernemission er at undersøge, hvordan de såkaldte nano-satellitter kan anvendes til at foretage videnskabelige undersøgelser. Satellitten har…

23.03.2017 |

42 IT-virksomheder klar til ”Katrinebjerg Karrieredag”

7. april kommer IT-virksomheder fra hele Danmark igen til IT-byen Katrinebjerg på Aarhus Universitet for at deltage i ”Katrinebjerg Karrieredag” – en af Østjyllands største IT-karrieremesser. Over 600 studerende forventes at deltage.

23.03.2017 |

Danske forskere og israelsk biotekfirma samarbejder om at udvikle kræftmedicin

Den Israelske Biotek virksomhed RedHill Biopharma Ltd (NASDAQ: RDHL) (Tel-Aviv Stock Exchange: RDHL) har forlænget sit samarbejde med forskere ved Aarhus Universitet med henblik på at udvikle et potentielt lovende lægemiddel til behandling af kræft. Lægemidlet er baseret på et molekyle, der hæmmer serinproteaser - et område de danske forskere er…

Symposiet var bl.a. en mulighed for en gruppe af initiativtagerne til at mødes: fra venstre: Dr. Uli Stilz (Vice President R&D Academic Partnerships, Novo), Dekan Niels Chr Nielsen ST, Søren Rud Keiding (prodekan for forskning på ST), Søren Tullin (Novo Nordisk, Discovery Biology and Technology,  Corporate Vice President) og endelig Lars Fogh Iversen (, corporate vice president, Protein Engineering Management, Novo Nordisk). (foto: Lars Kruse)
De mange deltagere havde rig mulighed for at netværke og tale om forskellige aspekter indenfor symposiets emne. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Institutleder Birgit Schiøtt giver en gruppe af de ph.d.-studerende en sidste peptalk, inden det går for sig med One Minute Madness, hvor 27 ph.d.-studerende hver har et minut til at forklare om deres arbejde. (foto: Lars Kruse)
Humøret var højt, og begejstringen til at tage at føle på, da de mange oplæg var overstået fra de ph.d.-studerende. Her ses dekanen for ST, der deler glæden over de flotte præsentationer med en gruppe af de studerende. (foto: Lars Kruse)
En del af samarbejdet omhandler talentudvikling. På symposiet kunne man møde de første tre ud af i alt ni ph.d.-studerende: Colin Mothershead, Malene Sønnichsen og Thorbjørn Nielsen. (foto: Rasmus Rørbæk)

21.03.2017 |

Ny forskning kan begynde her

Godt 130 deltagere var med, da Novo Nordisk og Science and Technology afholdt det første symposium omkring forskning indenfor teknologier, der kan bruges til at udvikle nye lægemidler. Emnet for dagen var fælles projekter og videnskabeligt arbejde indenfor Aarhus Novo Nordisk Science and Talent Network, hvor også de første tre forskertalenter blev…

Professor Henrik Skov og dekan Niels Chr Nielsen med 'motorskjoldet' fra dronen, der nu er overdraget til Aarhus Universitet. (Fotos: Rasmus Rørbæk)
Der var en række faglige oplæg, der viste de fremmødte, hvor langt dronernes brug i forskningen er kommet. Til højre ses den drone, der nu skal på missioner ved Villum Research Station.
Dronen skal på missioner ca. 900 km. fra Nordpolen, og er den første større polare-forskningsdrone af denne type. Vingefanget er 3,3 meter og den er i alt 2,3 meter lang. 
Michael Thorsen fra Integra Aerial Services overdrager 'nøglerne' til professor Henrik Skov.
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) spørger interesseret til dronens kommende missioner, da han ankommer til ceremonien.

21.03.2017 |

Dronen ’Penguin B’ overdraget til Aarhus Universitet, og klar til at udforske Grønland

Med godt tre meters vingefang og en marchhastighed på ca. 80 km/t skal landets første større polare-forskningsdrone af denne type nu afsted mod det høje nord. Her bliver den en del af det topmoderne arsenal af forskningsinstrumenter på Villum Research Station. Mandag d. 13. marts blev dronen formelt overdraget til Aarhus Universitet ved en…

21.03.2017 |

Strukturel viden om DNA reparationskomplekset

Ny dansk forskning giver mekanistisk indsigt i, hvordan vores DNA bliver overvåget og repareret, når der sker skader. Resultaterne kan på sigt bidrage til at forbedre behandlingen af visse kræfttyper, da DNA reparationskomplekset bidrager til, at visse kræftceller kan modstå kemoterapi.

Professor Bjørk Hammer modtager 25 mio kr. til sin forskning indenfor materialefysik. (Foto: AU)
Professor Jens-Christian Svenning modtager 40 mio kr. til forskning indenfor biodiversitet. (Foto. AU)

20.03.2017 |

65 mio. kroner til to forskere fra Aarhus Universitet

To topforskere indenfor biologi og fysik fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne under et nyt bevillingsprogram fra VILLUM FONDEN. Tanken bag det nye bevillingsprogram, 'VILLUM Investigator', er at lade fremragende forskere på danske forskningsinstitutioner undersøge de emner, de brænder allermest for.

20.03.2017 |

Gæs truer landbrug, flytrafik og natur

Der er nu så mange gæs, at dyrene kommer i konflikt med både landbrug og flysikkerhed. Det viser ny forskning fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet. Der er indledt et internationalt samarbejde for at finde fælles løsninger.

Ole Hertel er udnævnt til professor i vurdering af befolkningens udsættelse for luftforurening ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet pr. 1. marts 2017. (Privatfoto)

16.03.2017 |

Ny professor er ekspert i luftforurening

Ole Hertel er udnævnt til professor i vurdering af befolkningens udsættelse for luftforurening ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, pr. 1. marts 2017.

Forskergruppen består indtil videre af (fra venstre): Marie Lund (post doc, Mikrobiologi), Jesper Bechsgaard (forsker, Molekylær Genetik), Mette Marie Busck (PhD studerende, Mikrobielle Symbionter), Thomas Vosegaard (Professor i Kemi, projektleder), Trine Bilde (Professor i Biologi, projektleder), Andreas Schramm (Professor i Mikrobiologi, projektleder), Virginia Settepani (post doc, Biologi), Michael Lalk (Professor i Biokemi, Greifswald Universität, projektleder).

16.03.2017 |

Nyt forskningsprojekt skal afsløre sociale edderkoppers antimikrobielle hemmeligheder

Tre professorer fra Science and Technology har sammen med en tysk kollega modtaget 14,7 mio kroner fra Novo Nordisk Fondens Interdisciplinary Synergy Programme til at forske i sociale edderkopper som kilde til nye antimikrobielle stoffer.

16.03.2017 |

Novo Nordisk og Aarhus Universitet afholder symposium i Aarhus

Over 130 forskere mødes til symposium på Aarhus Universitet d. 17. marts omkring forskning indenfor teknologier, der kan bruges til at udvikle nye lægemidler. Emnet for dagen er fælles projekter og videnskabeligt arbejde indenfor Aarhus Novo Nordisk Science and Talent Network, hvor også den nyeste forskning bliver præsenteret.

16.03.2017 |

Sortering af RNA mellem produktion og nedbrydning

Vores genomer transskriberes promiskuøst til RNA. Hvordan celler formår at sortere dette massive genomiske output i funktionelt og ikke-funktionelt materiale har været en gåde. Ny forskning beskriver nu protein-interaktioner, der er med til at bestemme RNAs skæbne.

De tre store forskningsfaciliteter. Fra venstre: ESS, MAX IV og XFEL

14.03.2017 |

Universiteter inviterer danske virksomheder op på toppen af verdens materialeforskning

Hvordan kan små danske virksomheder hver især bruge verdens kraftigste neutron- og røntgenmikroskoper til produktudvikling? Det vil forskere på Aarhus Universitet, Københavns Universitet og DTU nu hjælpe dem med at finde svaret på. Gratis.

13.03.2017 |

Græsser er gode til at udnytte solen

Forskere fra Aarhus Universitet har undersøgt, hvor effektive afgrøder er til at udnytte solen til at producere biomasse til bioraffinering. Denne viden kan bruges til at optimere biomasseudbyttet og sikre større bæredygtighed.

Viser resultater 91 til 105 ud af 814

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste