Nyheder

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse

18.08.2017 |

Uddannelsesinvesteringer skal give digitale kompetencer

Der er behov for investeringer i uddannelse med fokus på digital teknologi, hvis vi skal følge med den teknologiske udvikling. Det skriver dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, i et debatindlæg.

Professor Bo Brummerstedt Iversen skal lede det strategiske forskningscenter, iMAT, på Aarhus Universitet. (foto: Rasmus Rørbæk)

14.08.2017 |

Aarhus Universitet fokuserer materialeforskning for at bygge fremtiden

Udvikling af nye materialer med særlige egenskaber er af afgørende betydning for videnskabelige fremskridt indenfor bl.a. energi, byggeri, miljøvenlige teknologier, transport og elektronik. Aarhus Universitet skaber derfor det tværfaglige center iMAT for at understøtte en række erhverv og generelt imødekomme nogle af de globale udfordringer, som…

På billedet ses det "rum", der møder den besøgende i udstillingen i den virtuelle virkelighed. Guiden på billedet er en grafisk udgave af Libby Heany. (ill: Libby Heany)

31.07.2017 |

På rejse ind i en ukendt verden

Tag på rejse ind i et af de mest forunderlige universer, når Aarhus Universitet og den britiske kunstner Libby Heaney inviterer alle til at tage en tur indenfor i kvantefysikkens uforudsigelige verden med udstillingen Quantum Breathing. Det er første gang i verden, at væggene mellem kunst og videnskab nedbrydes på denne måde og en udstilling som…

Grafik: Astrid Reitzel, AU

26.07.2017 |

Det danske referencegenom kan ændre vores syn på behandling

GenomeDenmark-konsortiet har efter fem års arbejde sat det sidste bogstav i det danske referencegenom. Ved at kortlægge 150 danskeres arvemasse helt fra bunden er det lykkedes forskerne at skabe et referencegenom, som indeholder langt flere detaljer, end hvad man kender fra andre studier i verden. Konsortiet, som består af forskere fra tre danske…

09.07.2017 |

Er det klogt at konkurrenceudsætte myndighedsbetjeningen?

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen har besluttet at konkurrenceudsætte alle ministeriets kontrakter med de universiteter, der bedriver forskningsbaseret myndighedsbetjening – er det nu klogt, eller sælger man ud af arvesølvet? Læs kommentar fra rektor Brian Bech Nielsen, dekan Niels Chr. Nielsen og prodekan Kurt Nielsen.

Foto: Melissa Bach Yildirim

06.07.2017 |

Øget ansøgning til uddannelser inden for Science and Technology

De ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser på Science and Technology, Aarhus Universitet oplever fremgang i ansøgerantallet igen i år.

Professor Kim Daasbjerg håber, at Open Science platformen vil udvikle sig til en bevægelse for åbenhed i grundforskningen. Foto: Lars Kruse, AU
Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, efterlyser større risikovillighed i den danske forskningspolitik. Foto: Lars Kruse, AU
Industriens Fond bidrager med 2,5 mio. kr. til at få den nye platform i gang.

06.07.2017 |

Aarhus Universitet og industrien åbner patentfri legeplads

Aarhus Universitet er sammen med en række førende danske industrivirksomheder stået af patent-ræset i et nyt samarbejde om industrielt relevant grundforskning. Fra den nyskabende Open Science platform stiller forskere og virksomheder fra hele landet alle deres resultater og data gratis og åbent til rådighed for alle interesserede.

04.07.2017 |

Følg vågehvalen på langfart

For første gang i 15 år er det lykkedes danske forskere at mærke en vågehval. Følg den live.

Tollundmanden levede samtidig med Sokrates. Foto: Museum Silkeborg
Forskerne har kulstof-14 dateret to prøver fra Tollundmanden hver for sig: fra en lårbensknogle (billedet) og fra et ribben; gennemsnittet af disse to dateringer og to tidligere fra AMS var med til at øge præcisionen. Foto: Museum Silkeborg

04.07.2017 |

Tollundmanden opdateret

Forskere fra Aarhus Universitet og Museum Silkeborg har med en ny teknik kulstof-14 dateret Tollundmanden med hidtil uset nøjagtighed: Han blev hængt og lagt i mosen ved Bjældskovdal mellem år 405 og 384 f.Kr. - omtrent samtidig med, at filosoffen Sokrates blev dødsdømt og drak gift i Athen.

03.07.2017 |

57 kandidater fejret ved dimission på Institut for Datalogi

Der var store smil og højt humør, da 57 nyuddannede dataloger og IT produktudviklere fredag d. 30. juni blev fejret ved dimissionsfest på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Skanne Tunnel Mikroskopi billeder og model af selvorganiserede grafen kvanteprikker. (Ill: DTU/AU)

30.06.2017 |

Kul-atomer organiserer sig på kommando

Med en ny metode, der får kul-atomer til at selvorganisere, åbner forskere muligheden for at skabe kvante-prikker, der kan revolutionere fremtidens informationsteknologier.

29.06.2017 |

Partikelforurening i Danmark er faldende

Luftens indhold af skadelige partikler fortsætter med at falde i Danmark. Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet.

28.06.2017 |

Konkurrenceudsættelse af myndighedsbetjening overrasker Aarhus Universitet

Aarhus Universitets myndighedsrådgivning giver politikerne et stærkt videngrundlag og er en god forretning for samfundet. Derfor kommer det bag på universitetet, at området nu konkurrenceudsættes.

27.06.2017 |

Der er muligheder for landbrug i Grønland

Global opvarmning bevirker, at Grønland får længere og varmere somre. Det forhold kan åbne nye muligheder for at drive landbrug – men der mangler viden om alt fra optimale dyrkningsmetoder til gode løsninger på logistik og bæredygtig anvendelse af energi.

27.06.2017 |

Ny viden om proteiners dynamik kan forme fremtidens lægemiddeludvikling

Ny forskning giver mekanistisk indsigt i, hvordan proteindynamik styrer aktiviteten af en gruppe enzymer kaldet serinproteaser. Da serineproteaser spiller afgørende roller i blodkoagulationen, det medfødte immunsystem samt vævsombygning, kan resultaterne få betydning for udviklingen af nye lægemidler til behandling af forskellige sygdomme.

Viser resultater 136 til 150 ud af 920

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste