AU får 86,6 millioner til fødevareforskning

Aarhus Universitet modtager seks ud af i alt ti bevillinger fra Programmet for Sundhed, fødevarer og velfærd under Innovationsfonden.

14.01.2015 | Christina Troelsen

Aarhus Universitet har fået seks af de i alt ti bevillinger, som Innovationsfonden netop har uddelt under Programmet for Sundhed, fødevarer og velfærd. Foto: Jesper Rais/AU Kommunikation.

De seks bevillinger er fordelt med tre til Institut for Molekylærbiologi og Genetik, og en bevilling hver til Institut for Fødevarer, Institut for Agroøkologi og Institut for Husdyrvidenskab. Samlet er bevillingerne på 86,6 mio kr.

Institutleder Erik Østergaard Jensen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, er meget stolt over instituttets andel i bevillingerne fra Innovationsfonden:

”Instituttets forskere får godt 39 mio. kr. ud af en pulje på 177 mio. kr., og det er jo vildt imponerende. Samtidig er det en stor anerkendelse af det høje forskningsniveau på instituttet, samt evnen til at overføre denne forskning til strategiske projekter,” udtaler Erik Østergaard Jensen.

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, glæder sig også over de netop offentliggjorte bevillinger:

”Det er glædeligt at vi kommer rigtig godt fra start med bevillinger her i 2015. Det er godt gået og vidner om den høje kvalitet, forskerne og forskningen har her på Science and Technology", siger Niels Chr. Nielsen.

Læs mere om de seks projekter:

Yderligere oplysninger:

Dekan Niels Chr. Nielsen