Gastronomisk møde med molekyler

Molekylærgastronomiens fader, Herve This, besøger Aarhus i de sidste dage af april. Mandag 28. april holdt han blandt andet en workshop for en række af Jyllands bedste kokke.

29.04.2014 | Anne-Mette Siem

Foto: Jesper Rais, AU Foto

Foto: Jesper Rais, AU Foto

Foto: Jesper Rais, AU Foto

Foto: Jesper Rais, AU Foto

Foto: Jesper Rais, AU Foto

En række af Jyllands bedste kokke fik udfordret deres sædvanlige kunnen, da de tørnede sammen med en af den molekylære gastronomis fædre, franskmanden Herve This, til en workshop. Hver kok havde en ph.d.-studerende fra Institut for Kemi på Aarhus Universitet som hjælper. Udfordringen var at skabe mad udelukkende ved hjælp af kemikalier. Altså helt uden kød, fisk eller grønt. Workshoppen blev et spændende møde mellem gastronomi og molekyler, hvor der blev skabt en række forunderlige retter. 

På videoen kan du få et indblik i, hvad der sker, når man sætter kokke og kemikere sammen - og høre, hvad en stjernekok som Christian Bøjlund (med en fortid på den hedengangne Michelin-restaurant Ensemble) tænker om at tilberede en svamperet uden svampe.

Offentligheden / Pressen