Masser af aktiviteter på Aurora under Tall Ships Race i Aarhus

Når Tall Ships Race løber af stabelen 1.-4. august i Aarhus Havn har du mulighed for at komme ombord på Aarhus Universitets forskningsskib Aurora og blive klogere på lidt af hvert.

30.07.2019 | Peter Bondo

Du kan bla. besøge stande og blive klogere på tang, når Aurora inviterer gæster ombord i under Tall Ships Race i Aarhus 1.-4. august 2019. Foto: Hovedet i Havet

Fredag aften svarer forskere på spidsfindige spørgsmål på dækket af Aurora. Foto: Peter Bondo

Oplev forskningsskibet Aurora og hør om den forskning, der sker på skibet. Hør også om uddannelserne ved Aarhus Universitet og besøg spændende stande på agterdækket, hvor du bl.a. kan få ’Hovedet i Havet’ og opleve en tang-tastic verden. Se en miniudstilling om Troels Kløvedal og meget, meget mere.

Fredag aften bliver et brag af en aften på forskningsskibet. Kl 19 bliver det hele skudt i gang med arrangementet ’Spørg Aarhus’, hvor en række sprudlende forskere beredvilligt svarede på spidsfindige spørgsmål. Mød:

• Professor i infektionssygdomme, Lars Jørgen Østergaard
  • Professor i kemi, Karl Anker Jørgensen
  • Professor i zoofysiologi, Tobias Wang
  • Professor i Statskundskab, Peter Munk Christiansen
  • Seniorforsker i Marin biodiversitet, Jørgen Hansen
  • Tv-vært, naturvejleder ved Naturhistorisk Museum, Morten DD

Moderator: Journalist, standupkomiker og foredragsholder Sebastian Dorset

Efter spørgerunden spiller det totalt seje Aarhus-band ’Total Hip Replacement’ fra kl 20-21.30, så skibet gynger. Kom også og få en smagsprøve fra Ebeltoft Gårdbryggeri – Danmarks bedste øl.

Lørdag aften kl 19.00 - 21.00 byder på spændende fortællinger i en eventyrlig verden, når adjunkt i nordisk sprog og litteratur Simona Zetterberg Gjerlevsen tager dig med på en rejse ind i Robinson Crusoes forunderlige univers. Hvorfor fascineres vi stadig af Robinson Crusoe fra 1700-tallet, såvel som af tv-programmer som ’ Robinson Ekspeditionen’ og ’Alene i vildmarken’, den dag i dag.

Efter foredraget er der mulighed for rundvisning på skibet, marine smagsprøver m.m.

Læs mere om alle arrangementerne på forskningsskibet Aurora på aarhusguiden.dk

Kontakt:

Peter Bondo pbc@bios.au.dk +45 2261 7949