Novo Nordisk og Aarhus Universitet afholder symposium i Aarhus

Over 130 forskere mødes til symposium på Aarhus Universitet d. 17. marts omkring forskning indenfor teknologier, der kan bruges til at udvikle nye lægemidler. Emnet for dagen er fælles projekter og videnskabeligt arbejde indenfor Aarhus Novo Nordisk Science and Talent Network, hvor også den nyeste forskning bliver præsenteret.

16.03.2017 | Rasmus Rørbæk

Novo Nordisk og Science and Technology afholder symposium, hvor den nyeste forskning indenfor protein- og peptid-baseret lægemiddeludvikling bliver fremlagt. De godt 130 tilmeldte deltagere, der bl.a. kommer fra Novo Nordisk og Science and Technology samt Health-fakultetet på AU, mødes for at diskutere aktuel forskning og fremtidige samarbejdsmuligheder.

Dagen er et videnskabeligt omdrejningspunkt for samarbejdsprogrammet ’Aarhus Novo Nordisk Science and Talent Network’, der blev indgået i sommeren 2016. Formålet med programmet er at styrke forskning og udvikling af proteinteknologi, samt at uddanne forskertalenter, der får mulighed for at kombinere en uddannelse på højt teoretisk niveau med praktiske og industrirelevante problemstillinger.

”I dag kan vi med glæde præsentere de første konkrete skridt i det ambitiøse samarbejde, der sætter fokus på den nyeste forskning og udnytter den stærke synergi mellem forskning og industriel udvikling. Med dette symposium kommer vi endnu nærmere på det overordnede mål i vores tætte samarbejde: at gøre det muligt at fokusere på fremtidens vidensbaserede innovation og udvikling indenfor den farmaceutiske industri, samt at identificere lovende forskningstalenter,” siger dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Forskningen vil foregå både i de stærke teknologiske forskningsmiljøer på Science and Technology på Aarhus Universitet og i Novo Nordisks forsknings- og udviklingsafdeling i Måløv. I det etablerede samarbejde vil i alt ni ph.d.-studerende blive tilbudt et treårigt stipendium til forskning. På symposiet vil de tre første forskningstalenter blive præsenteret.

“Vi er kommet rigtig godt fra start med Aarhus Novo Nordisk videnskabs- og talentnetværk. Set i det længere perspektiv er jeg overbevist om, at det er en rigtig god måde at drive ekstern innovation på – for begge parter,” siger Lars Fogh Iversen, corporate vice president, Protein Engineering Management, Novo Nordisk.

Et minuts vanvid og de dybe erkendelser
De tre nystartede ph.d.-studerende vil blive præsenteret og hver fremlægge deres forskning og fortælle om fokuspunkterne i det fremtidige arbejde. Ud over deres præsentationer kommer der foredrag fra en række førende forskere, der giver et øjebliksbillede på de absolut mest moderne tilgange og forskningsresultater.

Endelig vil en lang række ph.d.-studerende deltage i en såkaldt ”one minute madness” event, hvor deltagerne på et minut skal fremlægge deres emne og forklare perspektiverne i et givent forskningsområde for tilhørerne.

Om samarbejdet
Aarhus Universitet hører til i den videnskabelige elite og har blandt andet kernekompetencer indenfor organisk kemi, proteinkemi og strukturel biologi. Novo Nordisk er en global lægemiddelvirksomhed, som igennem mere end 90 år har stået for innovation og lederskab indenfor diabetesbehandling.

En fælles styrekomité med medlemmer fra Aarhus Universitet og Novo Nordisk har det overordnede ansvar for programmet, der har et samlet budget på ca. 20 mio. dkk.

Kontakt:
Dekan Niels Chr. Nielsen,
Science and Technology,
Aarhus Universitet,
Email: dean.scitech@au.dk

Pressekontakt på dagen:

Pressekoordinator Rasmus Rørbæk,
ST Kommunikation,
Aarhus Universitet,
Telefon: 2037 4215
Email: rrorbek@au.dk

Læs mere om samarbejdsprogrammet ’Aarhus Novo Nordisk Science and Talent Network’ her.

Science and Technology, Offentligheden / Pressen