Novo Nordisk og Aarhus Universitet indgår samarbejde om talenter i verdensklasse

Novo Nordisk og Aarhus Universitet, Science and Technology, har i dag underskrevet en samarbejdsaftale, der skal styrke forskning og udvikling af proteinteknologi.

01.07.2016 | Rasmus Rørbæk Christensen

I det nye samarbejde vil i alt ni ph.d.-studerende blive tilbudt et treårigt stipendium til forskning. Forskningen vil foregå både i de stærke teknologiske forskningsmiljøer på Science and Technology på Aarhus Universitet og i Novo Nordisks forsknings- og udviklingsafdeling i Måløv. Programmet ’Aarhus Novo Nordisk Science and Talent Network vil køre i fem år.

”Dette er startskuddet på et styrket samarbejde mellem Aarhus Universitet og Novo Nordisk, der udnytter en stærk og voksende synergi mellem forskning og industriel udvikling,” siger Niels Chr. Nielsen, dekan ved Science and Technology, Aarhus Universitet. ”Samarbejdet skaber en unik mulighed for at sætte fokus på talentudvikling, samt samle og videreudvikle excellente forskningsmiljøer indenfor protein- og peptid-baseret lægemiddeludvikling på Aarhus Universitet og hos Novo Nordisk.”

Aarhus Universitet og Novo Nordisk indleder ved samme lejlighed et samarbejde omkring uddannelse. Hensigten er, at studerende får mulighed for at kombinere en uddannelse på højt teoretisk niveau med praktiske og industrirelevante problemstillinger.

”Med denne aftale bygger vi en vigtig relation til nogle af de bedste forskningsmiljøer på Aarhus Universitet indenfor teknologiområder af betydning for Novo Nordisk. Samarbejder som dette med førende forskningsmiljøer – og uddannelse af unge, talentfulde forskere – er en vigtig del af innovationskraften i Novo Nordisk,” siger forskningsdirektør i Novo Nordisk, Peter Kurtzhals.

Aarhus Universitet hører til i den videnskabelige elite og har blandt andet kernekompetencer indenfor organisk kemi, proteinkemi og strukturel biologi. Novo Nordisk er en global lægemiddelvirksomhed, som igennem mere end 90 år har stået for innovation og lederskab indenfor diabetesbehandling. Over 5.400 medarbejdere arbejder i Novo Nordisks forskning og udvikling i Danmark, USA og Kina, heraf mange i partnerskab med eksterne bioteknologiske og akademiske forskere. Virksomheden har omkring 120 ph.d.-studerende og postdocs i hele verden – og fremover også adskillige i Aarhus.

En fælles styrekomité med medlemmer fra Aarhus Universitet og Novo Nordisk får det overordnede ansvar for programmet. De første tre ph.d.-studerende forventes at begynde forskningen i 2017.

Kontakt:
Søren Rud Keiding,