Forskningsleder-bevilling til forskning i dobbeltstjernesystemer

Lektor Simon Albrecht, Institut for Fysik og Astronomi, har fået en har fået en bevilling på 5,4 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program.

23.06.2015 | Christina Troelsen

Lektor Simon Albrecht, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Simon Albrecht er astrofysiker og forsker i egenskaber ved omløbsbaner for stjerner og planeter. Hans projekt Spin-Orbit Alignment in Binary Star Systems går ud på at foretage systematiske målinger af to forskellige grupper af dobbeltestjernesystemer, dels systemer med meget elliptiske baner og dels systemer, hvor dobbeltstjernerne ligger langt fra hinanden.

Resultaterne af undersøgelsen vil hjælpe med at vælge mellem konkurrerende teorier for, hvordan stjerner og planeter dannes og udvikler sig. I sidste ende vil det hjælpe til en forståelse af, hvor liv vil kunne udvikle sig, fordi de fysiske forhold i de forskellige stjernesystemer er meget forskellige og ikke alle opfylder de krav, man forventer skal gælde for at liv kan eksistere.

Simon Albrecht er født og opvokset i Tyskland og blev ansat på Aarhus Universitet i 2014.

Medarbejdere, Offentligheden / Pressen