Velkommen til alumnenetværket!

Som medlem af vores alumnenetværk har du mulighed for at vedligeholde og udvikle en livslang faglig interesse i naturvidenskab og/eller ingeniørvidenskab.

Hold kontakten ved lige – og udbyg dit netværk

En del institutter har LinkedIn-grupper, hvor du kan modtage nyheder fra dit gamle fagmiljø og indgå i et netværk, der er knyttet op på en fælles uddannelsesmæssig og faglig interesse.
Fakultetet har - for at sikre at du som alumne får et så fagnært tilbud som muligt - faglige indgange med arrangementer, nyheder og tilbud.

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Science and Technologys alumnekoordinator Lajla Johansen alumne.scitech@au.dk, tlf. 93508911.

Nyheder fra Science and Technology

18.05.2018 |

Et Arktis i forvandling kræver planlægning

Øget skibstrafik, mindre fangst, flere turister, vildere vejr med flere ulykker til følge og invasion af nye arter. Det er nogle af de problemer, Grønland står over for i fremtiden. En ny rapport giver nu gode råd til at håndtere forandringerne.

Udviklingen i havmiljøet i Østersøen og erfaringerne fra forskning og samarbejde i regionen med at afværge de uønskede miljøændringer, kan bruges andre steder i verden. (Foto: Colourbox)

18.05.2018 |

Østersøen som model for fremtidige ændringer i det marine miljø

Store ændringer i havmiljøet i Østersøen og tilgængeligheden af et godt videnskabeligt grundlag og dataserier i landene omkring er nogle af de elementer, som får et internationalt forskerhold til at udpege området som en model for, hvilke ændringer vi har i vente i andre lignende havområder i verden.

Figur: Toomas Silla.

16.05.2018 |

Opdagelse af ny nukleær RNA retention-aktivitet

Genekspression involverer transport af mRNA fra dets syntesested til cytoplasmaet, hvor proteinoversættelse finder sted. Mange ikke-kodende RNA-arter følger imidlertid ikke den gængse vej, og nye resultater viser nu, hvordan celler forhindrer den uønskede eksport af RNA for i stedet at sikre deres nukleære nedbrydning.

Arrangementer

tor 31 maj
09:00-17:00 | iNANO AUD & foyer, Gustav Wieds Vej 14, 8000 Aarhus C
Open Science Festival
Have you noticed the buzz about Open Science but are not sure what it is all about and if it is something for you? Now you have an opportunity to find out! The Open Science Collaboration throw the annual Open Science Festival at 31 May 2018 at iNANO, AU. The Festival is a celebration of science, industrial collaborations, and new ways of doing them
ons 06 jun
15:00-17:00 | AIAS - Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus
Afternoon talk: Open Science
Organized by the Junior Researcher Development Programme and AIAS
tir 12 jun
12:00-14:00 | Aulaen og Vandrehallen
Minikonference: Teaching@ST
Kom og bliv inspireret af dine kolleger og eksperters gode undervisningsmetoder tirsdag den 12. juni 2018 kl. 14.00 - 16.00 i Aulaen og Vandrehallen.