Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU Main 2016 [M venstre, M hojre]

På hvert billede nedenfor står de mål, vi anbefaler, dine billeder skal have afhængigt af, hvilken sideskabelon du har valgt.

  • Vi anbefaler, at du bruger billeder, der har en bredde svarende til det antal pixels, der står nedenfor. Denne størrelse er nemlig den maksimale størrelse, som dit billede vil blive vist i, uanset hvor stor en skærm, din side bliver vist på. Højden på alle billeder i eksemplerne er sat til 270 pixels. Generelt gælder, at jo højere dit billede er, jo mere tekst er der plads til – også på de små skærme.

Eftersom brugere i dag sidder med hver sin skærmstørrelse, er det umuligt at udarbejde én standard for billedskalering. I eksemplerne her har vi valgt at udnytte hele kolonnens bredde, hvis skærmopløsningen er sat til 1920 x 1200. I hvert billede fremgår det af tekstfeltet, hvor bredt det enkelte billede maksimalt kan være. Det responsive design skalerer automatisk dine billeder ned, når din side vises på mindre skærme. For at billedet bevarer sine proportioner, kan du derfor opleve, at det vil blive beskåret. Denne beskæring sker fra højre mod venstre. Optimalt set bør du derfor ikke anvende billeder, hvor "det vigtige" i billedet ligger i billedets højre side.


Fokusfelt med venstre- og højremenu

680 px

2:1 kolonne

445 px

 208 px

1:1 kolonne

325 px

325 px

1:1:1 kolonne

208 px

208 px

208 px

148 px

148 px

148 px

148 px