Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hold A: Nanoscience, Molekylærbiologi og Bioteknologi/Kemi

På hold A vil du i erhvervspraktikken kunne lære om:

Mandag: Nanoscience

På nanoskala opfører tingene sig anderledes, end vi er vant til. De får nye egenskaber som større styrke, anderledes farve eller ændret kemisk reaktivitet. På nanoscienceuddannelsen prøver vi at forstå grundlaget for dette. Uddannelsen er i sin natur tværfaglig og kombinerer mange naturvidenskabelige discipliner, såsom fysik, molekylærbiologi og kemi. Anvendelsesområderne for nanoscience spænder fra det medicinske område til materiale-udvikling, og det er blandt andet grundlaget for at vores mobiltelefoner i dag er så små, samtidig med at de kan indeholde (meget!) mere data end for blot 10 år siden.

Praktikdagen vil byde på foredrag, rundvisning og laboratorieøvelser. Du vil også få mulighed for at snakke med nuværende studerende på nanoscienceuddannelsen om livet som universitetsstuderende.

Tirsdag: Molekylærbiologi

Molekylærbiologi handler om biologiske molekyler og deres vekselvirkning. Det er især samspillet mellem de meget store molekyler - DNA, RNA og proteiner - der kan forklare, hvordan levende organismer er udviklet og fungerer. 

Du vil i praktikperioden opleve en forelæsning om ”Det Centrale Dogme”, der beskriver grundbegreberne inden for molekylærbiologien og mulighed for selv at være med i en bioteknologisk laboratorieøvelse. Derudover vil du møde nogle af forskerne ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, der vil fortælle om deres arbejde og du vil møde studerende, der kan fortælle om studielivet ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik.

Onsdag: Bioteknologi og Kemi

Overalt er Kemi- og bioteknologiingeniører med til at udvikle og teste nye produkter og optimere produktionsprocesserne. De har f.eks. været med til at udvikle og fremstille den yoghurt du spiser, den medicin du køber på apoteket og de plastmaterialer emballagen er lavet af.  En del af dem bidrager også til at forbedre vores miljø ved f.eks. at udvikle maling med færre miljøskadelige stoffer eller ved at optimere rensningen af vores spildevand.

Praktikdagen vil byde på en introduktion til de 2 diplomingeniøruddannelser Bioteknologi og Kemi. Du vil møde studerende fra uddannelserne og komme til at arbejde med praktiske øvelser, der knytter sig til studieretningerne.

(Der tages forbehold for ændringer i fagenes indholdsbeskrivelse).