Lav dit SRP-forløb hos os

Vil du modtage e-mails når AU har tilbud til science-lærere?

Tilmeld dig Aarhus Universitets 'Nyhedsbrev til gymnasielærere i naturvidenskabelige fag'.

STUDIERETNINGSPROJEKT (SRP)

På fakultetet Science and Technology, Aarhus Universitet udbyder vi en række forløb som støtte til gymnasiets studieretningsprojekt (SRP) eller andre større skriftlige projekter (fx eksamensprojekt i Teknikfag A, HTX).

Vores tilbud omfatter hovedsageligt hjælp til at udføre den eksperimentelle del og i visse tilfælde også litteratursøgning. Det kan være i form af, at eleverne laver en del af deres eksperimentelle arbejde i instituttets laboratorier eller får teoretisk vejledning af forskere eller ph.d.-studerende.

Se listen over alle vores SRP-forløb

Forløbene skal ansøges af gymnasieelevens lærer.

Datoer for hvornår de enkelte forløb udbydes på AU findes under beskrivelsen af det enkelte forløb. Her kan ansøgningsskemaer også findes. Evt. ansøgningsfrister vil stå under forløbsbekrivelsen.

NB: Ansøgningen til SRP forløb forår 2020 åbner d. 6. - 19. januar 2020. Vær opmærksom på hvornår de forskellige tilbud afholdes, da der kan være kort tid fra ansøgningsfristen lukker til tilbuddet udbydes. Hjemmesiden opdateres løbende med 2020 tilbuddene.

Hvem kan deltage?

Alle elever, der går på sidste år af en gymnasial uddannelse, har mulighed for at søge SRP-forløbene. Det er elevens lærer som står for at ansøge om plads på et SRP-forløb.

SRP-forløbene er ofte meget eftertragtede, og der er kun et begrænset antal pladser på de fleste øvelser. Pladserne fordeles typisk efter først-til-mølle. Vær derfor venlig kun at reservere de pladser du reelt får brug for og husk at melde afbud i tilfælde af sygdom og lignende.

Willers-konkurrencen

Willers Legat og Center for Videnskabsstudier præmierer de tre bedste formidlingsartikler af SRP/SOP-opgaver, der analyserer naturvidenskabelige og/eller teknologiske problemstillinger i formidlingsmæssigt, historisk eller samfundsfagligt perspektiv. Elever, der ønsker at deltage, skal indsende en artikel (maks. 1.500 ord) om deres SRP/SOP-opgave. Der er præmier på hhv. 2.500, 1.500 og 1.000 kr. Læs mere her.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål af generel karakter omkring SRP-forløb, så kontakt os gerne. Vi tager også gerne imod forslag til øvelser som ikke står nævnt på hjemmesiden.

Specifikke spørgsmål til de enkelte forløb kan stilles til kontaktpersonen som står nævnt under forløbsbekrivelsen.