30.08.2019 |
Afdækningen af DCA’s samarbejde med eksterne aktører om oksekøds klimapåvirkning har vist flere kritisable omstændigheder ved rapportens tilblivelse.
29.08.2019 |
Inden for ganske få år vil det måske være muligt at lave en bedre målretning af landbrugets brug af kvælstof. Forskning på Aarhus Universitet har resulteret i en teknologi, der kortlægger de geologiske lag på den enkelte mark, hvilket er et af de ukendte, men vigtige, led for at forstå, hvordan kvælstof kommer fra mark til fjord. Hør mere om…
21.08.2019 |
Science and Technology tog varmt i mod 1.640 nye naturvidenskabs- og ingeniørstuderende ved studiestarten 21. august 2019.
21.08.2019 |
Vores urin afslører hvordan vores krop har det og hvordan vi behandler vores krop. En forsker ved Aarhus Universitet har udviklet en effektiv analysemetode til undersøgelse af en urinprøves indholdsstoffer, hvor der anvendes kontrastvæske, som et omkostningseffektivt hjælpestof. Dette kan have stor betydning for fremtidens sundhedspleje.
21.08.2019 |
Før sommerferien udgav DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug en rapport med ny viden om klimaaftrykket fra okse- og kalvekød. Rapporten har givet anledning til stor opmærksomhed, men også til kritik i pressen. I det følgende svarer rapportens forfattere på de spørgsmål, som er blevet rejst.
20.08.2019 |
Professor Hildegarde Heymann fra University of California, Davis er nu adjungeret professor i “Avancerede sensoriske metoder til innovation i fødevarekvalitet” ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.
12.08.2019 |
Et halvt hundrede studerende fra 13 lande påbegyndte mandag to ugers intensivt kursus i avanceret og bæredygtig vandhåndtering. Kurset på Låsby Kro er opstået i et tæt samarbejde mellem Aarhus Universitet og en af række af landets førende virksomheder inden for indvinding, distribution og rensning af spildevand.
09.08.2019 |
International forskning giver ny indsigt i, hvorledes sikkerhedsmekanismer holder genetiske parasitter i skak, så de ikke skader kroppens celler. Resultaterne kan på længere sigt medvirke til at forstå og afhjælpe nogle af menneskers genetiske problemer som fx lav fertilitet.
01.08.2019 |
Optaget af kvinder på it-uddannelserne på Aarhus Universitet er steget med 31 procent siden 2016. Det er mere end på landsplan.
01.08.2019 |
Gennem mange år har forskere studeret, hvordan bælgplanter kan indgå i symbiose med kvælstoffikserende bakterier, så de kan vokse i kvælstoffattig jord uden tilførsel af kunstgødning. Nu har et forskerhold fundet et protein, der interagerer med receptorer i bælgplanter. Dermed er endnu et skridt taget til at finde ud af, hvorledes denne evne til…