Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Innovation og entrepreneurship

Mangler du en god forretningsidé? Har du et ønske om at indgå som industriel partner i udvikling og realisering af ny banebrydende teknologi og være med til at sætte forskningsresultater i praktisk anvendelse? Eller har du brug for en kandidat med stærke kompetencer inden for entrepreneurship?

På Science and Technology findes der en række fagligt forankrede innovationsmiljøer for studerende og medarbejdere. Formålet er at skabe en tæt forbindelse mellem iværksættere på fakultetet, SMV’er samt forsknings- og uddannelsesmiljøer.

Derudover uddannes de studerende i et stadigt større omfang i entrepreneurship. Dels med henblik på at styrke de studerendes kompetencer i samarbejde med erhvervslivet, og dels for at understøtte udviklingen af egne virksomheder.


Studerende uddannes i entrepeneurship

Studerende på Aarhus Universitet undervises målrettet i innovation og entrepeneurship.Foto: Peter F. Gammelby

Studerende på Aarhus Universitet undervises målrettet i innovation og entrepeneurship. Et brætspil udviklet af en underviser fra Science and Technology har vundet priser for sin videnskabelige tilgang til at lære kommende iværksættere om sig selv – og om at navigere sikkert i en verden af usikkerhed. Læs artiklen: "Spil iværksætter og bliv vis på uvisheden". Foto: Peter F. Gammelby

RadiSurf får EU-støtte til sin ”superlim”

Kemi-ingeniørerne Inuk Kanuthsen og Kasper L. Jørgensen afprøver hæftningen af plastic til metal. Foto: Radisurf

Spinout-firmaet RadiSurf ApS modtager 50.000 Euro fra EU’s Horizon 2020 program. Firmaets banebrydende teknologi kan lime meget forskellige materialer, f.eks. plastic og metal, meget tæt og meget fast sammen. Bevillingen skal bruges til at gøre såvel firmaet som dets industrielle superlim klar til kommerciel lancering. Læs mere om RadiSurfs superstærke nanolim. Foto: Radisurf

Studerende giver landmænd det helt store overblik

Satellitfoto af mark, med farver der angiver klorofylindhold i afgrøder. Skærmfoto: Ceptu

FieldSense er en app, som ved hjælp af satellitfotos kan analysere, hvordan landmandens afgrøder trives på hver enkelt mark. Den begyndte som fire studerendes vinderprojekt i en konkurrence arrangeret af Det Europæiske Rumagentur. Nu tilser app'en gennem de studerendes spinout-firma, Ceptu ApS, foreløbig 2 pct. af det danske landbrugsareal. Læs mere om Ceptu i artiklen Satellitter hjælper landmænd til højere udbytte. Skærmfoto: Ceptu.