Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus University invites companies to a brainstorm on digitisation

Aarhus University would like to prepare Danish companies for a future with smart products when the Department of Computer Science and the Department of Engineering hold Brainnovation Day. The event is free and will be held on Thursday 19 January from 9.30 to 16.00. Eighty participants have already registered to attend.

2017.01.16 | Sebastian Cappelen og Rasmus Rørbæk

(Photo: Colourbox)

Companies and other interested parties have an opportunity to hear about the latest IT research, and to experience and discuss it. The aim is to create increased and closer dialogue and collaboration between the business sector and Aarhus University.

Read more (in Danish only) below. For contact details in English, go to the bottom of the page.

Dagens fokus er digitaliseringen af industrielle produkter og services. Med de nye digitale muligheder har forbrugerne nemlig andre forventninger til produkterne. De forventer smarte produkter, der ved hjælp af dataopsamling og analyse i “skyen”, gør at produkterne bliver mere kundespecifikke og løbende kan optimeres.

På dagen har industrien mulighed for at stifte bekendtskab med de teknologier, som gør produkterne mere “smarte”, og der er rig mulighed for at se, hvordan industrien videreudvikler produkter ved brugen af Internet of Things, Big Data, Cloud Computing, IT-sikkerhed, Cyber-Physical-systemer og Augmented Reality.

Hør eksempelvis, hvordan SKOV A/S, der er en af verdens førende leverandører af ventilationssystemer, har taget fat i de muligheder, som digitaliseringen giver. De har udviklet et it-system til dataopsamling, der giver landmanden information om foder, vandforbrug, dyrevægt, temperaturer mm. Det betyder, at landmanden kan optimere sin produktion.

Dagen byder på hands-on oplevelser og oplæg fra Aarhus Universitets eksperter blandt andre professorerne Kaj Grønbæk og Peter Gorm Larsen samt lektor Ira Assent og lektor Claudio Orlandi. Der er ligeledes mulighed for at høre, hvordan virksomheder som Kamstrup A/S og AGCO A/S, der alle arbejder med smarte produkter med dataanalyse og services i skyen.

Der giver rigtig god mening at tænke software ind i den klassiske produktion, forklarer Kaj Grønbæk, professor ved Aarhus Universitet.

“Vi ser en udvikling, hvor de klassiske produkter i langt højere grad vil snakke sammen, og hvor en større del af funktionaliteten kommer fra software og skyen. Der er vigtigt, at danske virksomheder griber de muligheder, som teknologien giver og samtidig udfordrer de områder, som vi forsker i. Det kan både være dataopsamling til optimering, men det kan også mere avancerede AR-værktøjer, der lægger et digitalt lag af informationer oven på produkterne og produktionsanlægget,” siger Kaj Grønbæk,

Samtidig er der en tendens til at fremtidens produkter skal være smartere og hænge bedre sammen, forklarer Peter Gorm Larsen, professor ved Aarhus Universitet.

”Der er en tendens, at produkter som ikke tidligere har indeholdt IT i sig selv, i dag har behov for at være mere intelligente. Dette medfører også, at man ofte er ude for at have fysiske dele af produkter, som skal være i en tæt dialog og kontrolleres af en lille indlejret computer. Her kan det være meget favorabelt for udviklingen og være med til at minimere omkostningerne, at man ved hjælp af it-modeller, kan afklare forskellige muligheder i en virtuel kontekst," siger Peter Gorm Larsen.

For more information, please contact
Professor Peter Gorm Larsen
Department of Engineering
pgl@eng.au.dk

Professor Kaj Grønbæk
Department of Computer Science
kgronbak@cs.au.dk

See the entire programme for Brainnovation Day here (download PDF file).

You can register for Brainnovation Day here.

Facts and more information:
Brainnovation is a themed event held at Science and Technology. It aims to create dialogue between science and the business sector by presenting the latest research and knowledge, displaying research facilities, and identifying potential future collaborations between Science and Technology and public and private companies.

Read more and find contact information for other relevant people via this link.

Public / media