Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

20.09.2019 |

Gentænkning af hvordan kolesterol optages i celler

Kolesterol er mest kendt i forbindelse med hjertekarsygdomme, men kolesterol er også vital for mange fundamentale processer i kroppen. Nu har forskere fra Aarhus Universitet i et internationalt samarbejde fremlagt en helt ny, banebrydende model for optaget og inkorporationen af kolesterol ind i celler, med stor betydning for vores forståelse af…

13.09.2019 |

Forskere vil efterligne organismers stofskifte for at skabe 100% bæredygtige kemikalier

Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, står i spidsen for et nyt internationalt, tværsektorielt projekt, der ved at efterligne levende organismers stofskifte skal kunne skabe helt rene, naturlige og bæredygtige kemiske produkter. Projektet kan således få stor betydning for den kemiske industri, som i dag er en af jordens mest…

Jens Holbech modtager Forskningsformidlingsprisen som en anerkendelse af fremragende og banebrydende formidling af viden fra universitetet til samfundet. Foto: Lars Kruse, AU

13.09.2019 |

Jens Holbech modtager forskningsformidlingsprisen

Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris 2019 gik til chefkonsulent Jens Dybkjær Holbech, Science and Technology.

10.09.2019 |

10 projekter skal forske i klimavenlig fremtid for landbruget

Fødevareminister Mogens Jensen sætter 10 projekter i gang for 90 mio. kr., som blandt andet skal finde fremtidens løsninger til at nedbringe drivhusgasser fra landbruget. Forskere fra Aarhus Universitet er med i alle 10 projekter.

Aarhus Universitet. Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

10.09.2019 |

16 mio. kr. til dristige eksperimenter på Aarhus Universitet

VILLUM FONDEN uddeler ca. 16 millioner kr. til otte forskningsprojekter på Aarhus Universitet. De otte forskere er alle fra Science and Tecnology, og deres projekter er udvalgt anonymt ud fra, hvor nytænkende og dristige de er.

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

09.09.2019 |

Konkurrenceudsættelsen af myndighedsrådgivning annulleret

Fødevareministeren og miljøministeren har meddelt, at de annullerer den tidligere regerings konkurrenceudsættelse af universiteternes forsknings- og rådgivningsopgaver for Miljø- og Fødevareministeriet.

Nyt notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi om natur og arters bevaringsstatus. Foto: Colourbox.

09.09.2019 |

Bevaringsstatus for Danmarks naturtyper og arter

Naturen i Danmark har ikke fået det bedre i de seneste seks år. 95 % af naturtyperne og 57 % af arterne er i ugunstig bevaringsstatus. Det kan man læse i den seneste rapportering fra Danmark til EU-Kommissionen.

Professor Dame Carol Robinson.

09.09.2019 |

Kemiprofessor udnævnes til æresdoktor på AU

Professor Dame Carol Robinson står bag banebrydende resultater inden for forskning i proteiners tredimensionelle struktur og er en vigtig samarbejdsparter for AU-professor Poul Nissen. I forbindelse med årsfesten 13. september 2019 bliver hun udnævnt til æresdoktor.

Line Pedersen. Foto: Lars Kruse, AU Foto

09.09.2019 |

Fødevareteknologi-studerende får dronningens rejselegat

Ved universitetets årsfest 13. september 2019 modtager kandidatstuderende Line Pedersen, Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi, Institut for Fødevarer, Dronning Margrethe II's rejselegat på 25.000 kr. Læs mere om hende og de øvrige tre prismodtagere.

06.09.2019 |

Molekylærbiologer har succes med spin-out firma

Fire molekylærbiologer fra Aarhus Universitet har sammen startet et spin-out firma, der med en speciel teknik tilbyder at identificere meget små forskelle imellem biologiske prøver. Forskerne bygger videre på den erfaring de opnåede, da de var studerende og postdocs ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik/iNANO med en speciel teknik kaldet…

Matematisk Kantine har for tiden 17 medarbejdere. Jørgen Bæk (i forgrunden) har ledet den de sidste 30 år. Foto: Lars Kruse, AU Foto
Den allerførste prisliste fra 5. september 1959. Den gang boede Institut for Matematik og dens frokoststue i øvrigt i den bygning, hvor Institut for Statskundskab nu har til huse. Klik på billedet for at gøre listen læsbar.

05.09.2019 |

Matematisk Kantine fylder 60 år

Lige fra starten i 1959 har Matematisk Kantine benyttet den formel, som for længst har gjort stedet til en institution i og uden for Aarhus: god hjemmelavet mad til rimelige penge i hyggelige omgivelser.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

03.09.2019 |

Opfølgning på kritik af rapporten om ”Okse- og kalvekøds klimapåvirkning”

Rektor Brian Bech Nielsen har bedt Science and Technology om at undersøge sagen om rapporten ”Okse- og kalvekøds klimapåvirkning” til bunds og drage de nødvendige konsekvenser. Forløbet omkring rapporten har været stærkt kritisabelt. Der har ikke været den nødvendige armslængde til eksterne interessenter, hvilket sætter spørgsmålstegn ved…

03.09.2019 |

Nyt stort formidlings- og undervisningsprojekt om havet åbnet på Aurora

Godt 700 gæster fandt ned til forskningsskibet Aurora i Aarhus Havn lørdag d. 31. august. Her kunne de studere planter og dyr fra Aarhus bugt, lave krabbesuppe og smage på tang-tapas.

Foto: Jesper Rais

02.09.2019 |

DCA trækker oksekødsrapport tilbage

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forfatterne til rapporten om klimabelastningen fra oksekød har besluttet at trække rapporten tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder om armslængde og uafhængig forskning. Rapportens faglige indhold skal gennemgå uafhængig international bedømmelse ved peer review.

Foto: AU Foto

30.08.2019 |

Vi skal indskærpe vores retningslinjer

Afdækningen af DCA’s samarbejde med eksterne aktører om oksekøds klimapåvirkning har vist flere kritisable omstændigheder ved rapportens tilblivelse.

Viser resultater 16 til 30 ud af 451

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste