Nyheder

21.11.2016 |

Nyt naturstof mod kræft: rakicidins skarpe søster

Danske forskere har gennem et omfattende kemisk detektivarbejde genopdaget et naturstof, som er langt mere effektivt mod særligt aggressive kræftceller end alle hidtil kendte naturstoffer. Og gjort et japansk patent ubrugeligt.

21.11.2016 |

Nye afsløringer om bælgplanters tilknyttede mikrober

Planternes rod-tilknyttede mikrobiom – dvs. de populationer af mikroorganismer som findes i og omkring planten – har stor betydning for plantevæksten, og nye resultater inden for studiet af bælgplanter og deres kvælsstofsymbiose har nu påvist en hidtil ukendt rolle for kvælstoffikseringssymbiose, hvor den kvælstoffikserende plante er med til at…

16.11.2016 |

Forskere vil finde bedre behandling for hornhinde-dystrofi

Hornhinde-dystrofi er en øjensygdom, der giver uklare udfældninger i hornhinden og dermed en nedsættelse af synsevnen. De eksisterende helbredelsesmuligheder er ikke optimale, og derfor vil danske forskere forsøge at finde en bedre behandling for sygdommen.

Marianne Thomsen er udnævnt til professor i industriel økologi ved Institut for Miljøvidenskab. (Privatfoto)

16.11.2016 |

Ny professor forsker i bæredygtige løsninger for miljøet

Marianne Thomsen er udnævnt til professor i industriel økologi ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet pr. 1. november 2016.

Foto: Steen Petersen
Foto: Jens Vinge
Foto: Jens Vinge

09.11.2016 |

Følg i elgenes og krondyrenes fodspor

Elgene og krondyrene, der blev sat ud i Lille Vildmose i sommeren 2016, har fået GPS-halsbånd på, så forskerne og forvalterne kan følge dyrenes bevægelser. Men som noget nyt, kan alle naturinteresserede følge med i dyrenes gøren og laden via Lille Vildmosecentrets hjemmeside.

07.11.2016 |

Fuldt hus til konference om Industri 4.0 på Navitas

Mere end 200 konferencedeltagere fra førende danske teknologivirksomheder, minisiterier og videninstitutioner var torsdag d. 3. november samlet til konference og workshops på Aarhus Universitet.

03.11.2016 |

AU Engineering åbner nyt tech-space

AU Engineering åbner et nyt laboratorium spækket med avanceret teknologisk isenkram. Laboratoriet har fået navnet Orbit Lab og er et tilbud til universitetets dygtigste og mest kreative IT- og ingeniørstuderende.

Chimborazo-kolibrien lever i 3.500 til 5.200 meter over havet i Andesbjergene i Ecuador og det sydlige Colombia. Ingen anden kolibriart lever i så iltfattige højder. Foto: Joseph C Boone [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons. org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

31.10.2016 |

Forvent det uventede

Ganske vist bygger evolutionen på tilfældigheder, men hidtil har videnskaben troet, at der var et vist system i rodet – at mutationerne i DNA’et generation for generation følger nogle typiske mønstre. Men nej. En ny undersøgelse af sydamerikanske fugle viser, at evolutionen er ganske uberegnelig.

31.10.2016 |

Avlsarbejdet på regnbueørreder målrettes forskellige produktionsmiljøer i verden

Ved hjælp af genomisk selektion vil danske forskere målrette avlsarbejdet mod regnbueørreder tilpasset forskellige produktionsmiljøer verden over. Dette vil kunne bane vejen for en endnu større eksport af æg fra regnbueørreder.

28.10.2016 |

Tang i dyrefoder har stort potentiale

Lidt tang i foderet er godt for både køer, grise og ikke mindst det globale klima, viser nye undersøgelser.

Alexander N. Zelikin modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2016. (Foto: AU)

27.10.2016 |

Alexander N. Zelikin modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2016

Alexander Zelikin er blandt de førende eksperter i verden indenfor udvikling af medicinske polymer-materialer og biomedicinsk design. Hans arbejde på Aarhus Universitet betyder, at han nu modtager Lundbeckfondens Yngre Forskerpris 2016.

I det nye nationale forskerhold BRAINSTRUC deltager fra Aarhus Universitet Professor Poul Nissen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik - DANDRITE
... og professor Gregers Rom Andersen, Institut for Molekylærbiologi og Genetik - Strukturel Biologi. Fotos: AU Foto

17.10.2016 |

Nyt initiativ skal fremme dansk hjerneforskning

Fem af Danmarks stærkeste forskere i strukturbiologi skal sammen arbejde på at forstå hjernens funktion og sygdomme. Initiativet hedder BRAINSTRUC og er støttet af Lundbeckfonden med op til 60 mio. kr. over en 5-årig periode.

Den nye visualiseringsteknik giver forskerne mulighed for at følge, hvordan et sporstof bevæger ud gennem kræftknudernes blodkar og ind i det omkringliggende væv til kræftcellerne. (Foto: Jens Vinge Nygaard)

13.10.2016 |

Danske forskere bag nye billeder af kræft

Ved at kombinere to forskellige scanningsteknologier er det lykkedes forskere at skabe helt nye, detaljerede billeder af kræftknuder hos mus. Det kan på sigt bane vej for udvikling af mere effektiv medicin. Læs hele historien i nyeste udgave af webmagasinet RØMER.

11.10.2016 |

Stor bevilling til udvikling af fremtidens elektronik

Forskere fra Aarhus Universitet skal stå i spidsen for et stort europæisk innovationsprojekt. Målet er at udvikle ny teknologi til fremtidens elektronik.

Allerede i 1960'erne samledes datidens studerende sig til de sociale arrangementer, TÅGEKAMMERET afholdte. Billedet her er et af de mange, som foreningen har samlet gennem de snart 60 år, man har eksisteret for fest. og foredragsforening. (Foto: TÅGEKAMMERET)
Gennem tiden har TÅGEKAMMERET bidraget til det sociale liv på universitetet. Her er vi med ved spisebordet i begyndelsen af 1960'erne. (Foto. TÅGEKAMMERET.)

06.10.2016 |

TÅGEKAMMERET fylder 60!

Landets vel nok ældste fest- og foredragsforening kan dette efterår fejre 60 års jubilæum på Aarhus Universitet. TÅGEKAMMERET er drevet af frivillige kræfter bestående af studerende, og i de mange år har man skabt en unik ramme omkring studielivet på det, der i dag kaldes Science and Technology. På den måde er der bidraget med ikke ubetydeligt…

Viser resultater 106 til 120 ud af 762

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste