Æresdoktor ved Aarhus Universitet får nobelprisen i kemi

Sir Gregory Winter har fået en fjerdedel af årets nobelpris i kemi for sit arbejde med antistoffer. Han har gennem mange år samarbejdet med AU-forskere og blev i 2015 udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, Science and Technology.

04.10.2018 | Christina Troelsen

Sir Gergory Winter blev i forbindelse med årsfesten 2015 udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, indstillet af Science and Technology. Han fik overrakt udnævnelsen af dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Sir Gregory Winter har sammen med George P. Smith fået den ene halvdel af nobelprisen i kemi for deres forskning i fager, som er en særlig type bakteriedræbende partikel. Den anden halvdel går til Frances H. Arnold for hendes forskning i enzymer.

Sir Gregory Winters forskning i humane antistoffer har lagt grunden for mange at nutidens medicinske behandlinger, og han er grundlægger af flere succesfulde biotekfirmaer. Han har besøgt Aarhus Universitet mange gange og taget del i forskningssamarbejder med AU-forskere.

I forbindelse med årsfesten 2015 blev han på den baggrund udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, Science and Technology. Han blev indstillet af Institut for Molekylærbiologi og Genetik, hvor forskere gennem mange år har samarbejdet med ham.

Se omtale af æresdoktor Sir Gregory Winter og se portrætvideo

Medarbejdere, Offentligheden / Pressen