Ny institutleder på Institut for Matematik

Viceinstitutleder Jacob Schach Møller er ansat som ny institutleder på Institut for Matematik pr. 1. oktober 2017.

05.10.2017 | Christina Troelsen

Professor Jacob Schach Møller er ny institutleder på Institut for Matematik pr. 1. oktober 2017. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

Det er et kendt ansigt på instituttet, der har overtaget posten som institutleder efter Niels Nygaard. Jacob Schach Møller har været viceinstitutleder siden 2014 og i perioder fungerende institutleder, mens Niels Nygaard har holdt orlov.

Jacob Schach Møller er uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han fik sin kandidatgrad i matematik i 1994 og sin ph.d.-grad i 1998. Efter en årrække som postdoc i Paris og i Tyskland blev han i 2004 ansat som lektor ved Aarhus Universitet. Han blev udnævnt professor MSO i 2014 og samme år viceinstitutleder på Institut for Matematik.

”Det glæder mig, at vi har ansat en institutleder, der udover at være yderst kompetent også har den fordel, at han i forvejen kender instituttet vældig godt og er vellidt af medarbejderne. Jeg ser meget frem til samarbejdet,” siger dekan Niels Chr. Nielsen.

Jacob Schach Møller ser også frem til at tage fat på opgaverne som institutleder:

”Det er et privilegium at overtage ledelsen af et institut i fremgang, med spændende opgaver omkring udvikling af uddannelser og implementering af universitetets digitaliseringsstrategi, hvilket over de næste år vil komme til at sætte sit præg på MATH”, udtaler Jacob Schach Møller.

”Siden jeg startede mit studie ved AU i 1988, i øvrigt med et ønske om at læse astronomi, har jeg haft en tæt tilknytning til stedet, og har opbygget et godt kendskab til medarbejderne og kulturen på instituttet, såvel som på fakultetet. ”

Jacob Schach Møller forsker i matematisk fysik. Hans nuværende forskningsinteresser omhandler den stringente matematiske analyse af spektrale og dynamiske egenskaber for modeller fra kvantefysik, typisk hamiltonske modeller for kvantemekanisk stof i vekselvirkning med kvantiserede felter. De anvendte matematiske værktøjer kommer fra den matematiske analyse og fra stokastik. Andre område af interesse er Schrödinger-operatorer og statistisk mekanik for spin-systemer.

Ansættelsen som institutleder er en åremålsansættelse frem til 2023.

Jacob Schach Møller er født i 1969. Han er gift, har en datter og bor i Risskov.

Offentligheden / Pressen, Medarbejdere