Erhvervssamarbejde

Erhvervsnyheder

15.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Erhverv

Ny viden skal få virksomheder med i den fjerde industrielle revolution

Aarhus Universitet vil med et nyt program sikre, at viden om digitalisering og materialeteknologi kommer danske virksomheder til gavn. Det skal ruste dem til at udvikle smartere produkter og produktionsmetoder og komme med på Industri 4.0 bølgen.

06.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Erhverv

Massiv investering i ølforskning og kunstig intelligens

Forskere fra iNANO på Aarhus Universitet går sammen med Carlsberg, Microsoft og DTU i gang med et forskningsprojekt, som skal udvikle og teste smagsaromaer til ølproduktion. Formålet er at skabe en sensor-platform baseret på kunstig intelligens, der kan reducere tid og omkostninger i udvikling af nye typer øl. Udviklingen af en sensor-platform kan…

02.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Erhverv

Vedvarende energi skal lagres i svævende svinghjul

Bedre magneter skal hjælpe med at lagre vedvarende energi fra solceller og vindmøller i magnetiske svinghjul. Den nye teknologi til energilagring kan være med til at fjerne en af de helt store barrierer for yderligere udbredelse af vedvarende energi. Innovationsfonden investerer 12 mio. kr. i projektet.

Viser resultater 1 til 3 ud af 8

1 2 3 Næste

Arrangementer

lør 25 nov
16:00-18:00 | NSI, Navitas – Café (1st floor)
The Hult Prize at Aarhus University: guest speaker Erin Schrode
Meet Erin Schrode, a sustainability activist from California, USA, who is a guest speaker for the Hult Prize at Aarhus University.
fre 01 dec
14:00-16:00 | Søauditorierne, Bartholins Alle 3, 8000 Aarhus C
Åbning af Center for Elektromikrobiologi
Da forskere fra Aarhus Universitet præsenterede verden for de kabelbakterier, de havde fundet i sedimentet under Aarhus Bugten, vakte det opsigt verden over, og siden er der fundet tilsvarende organismer andre steder på kloden. Det nye grundforskningscenter CEM skal over de næste seks år afsløre, hvordan bakterierne med de indlagte elektriske ledninger fungerer.
lør 02 dec
15:00-19:00 |
Final event – the Hult Prize at Aarhus University
The Hult Prize is the biggest student competition in the world – a millennial movement that began in 2009. Hosted by the United Nations and supported by the Clinton Foundation, the Hult Prize catalyses more than 50,000 students to create social enterprises every year. For the first time, Aarhus University has a campus directory.

Virksomhed fortæller..

"Vi er meget glade for, at vi deltog i et Brainnovation-arrangement på Science and Technology med vand som tema. Vi er efterfølgende blevet partner i et forskningsprojekt og får her igennem adgang til ny viden på området."

Jens Lykke Sørensen, Kamstrup